האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים

חצי האי פיליון Pelion

חצי האי פיליון Pelion



עמוד זה מוגש בחסות חברת הפעילויות המקצועית ביותר בחצי האי פיליון פיליון סקאוט 

חצי האי פיליון הוא אחד המיקומים המרהיבים והנדירים ביותר ביוון. שוכן במרכז יוון בצד המזרחי, מחוז Thessaly, כ-4 שעות מאתונה וכ-3 שעות מסלוניקי (אל וולוס או מערב פיליון - אל המזרח והדרום זה יותר ארוך). חצי האי פיליון הוא יעד נופש וטיול מבוקשים עוד מיתולוגית. מספרים פה שפיליון היה יעד הנופש האהוב והמועדף על האלים. ואם זה טוב לזאוס זה טוב בשבילנו. הסיבה שפיליון כל כך מבוקש זה הגיוון שהוא מציע. פיליון הוא הר שמשני צידיו יש ים, ועשרות חופים מטריפים. על ההר יש עשרות כפרים מסורתיים ציוריים, מסלולי הליכה, מפלים, מעיינות, יערות, אדמה פוריה ושפע עצי פרי וזית ונופים מרהיבים.  רבים מהמטיילים משלבים את החופשה בפיליון עם טיול בצפון מערב יוון - כפרי זגוריה, צומרקה, מטאורה ושמורת הר האולימפוס - פיליון בהחלט יכולה להיות יעד נופש וטיול בפני עצמו כמובן. בעמוד זה של אתר יוון והאיים נפרט את המידע המלא והשימושי, ההמלצות והטיפים הדרושים לתכנון חופשה מושלמת בחצי האי פיליון.

לטיול בפיליון רכב הוא חובה.
לחצו על הבאנר להזמנת רכב באישור מיידי. לנוסעים בשיא העונה: יולי-אוגוסט, רצוי להזמין מוקדם ומראש ככל שניתן. כך תבטיחו לעצמכם את הדילים היותר אטרקטיביים. ביוון כולה, הביקוש גבוה לרכבים בקיץ וההיצע מוגבל, לכן מהרו להזמין

צפו בוידאו זה שהופק ע"י סיון זמיר ו Menelaos sykovelis - פיליון, ככה מתחילים סיפור אהבה!



למעוניינים ברכישת נכס בחצי האי פיליון והעיר וולוס - מחלקת נדל״ן של יוון והאיים מציעה ליווי וייעוץ אישי ופרטני. צוות היועצים שלנו מתמצאים באזור זה של יוון - קראו פרטים על השירות כאן


.

שאלת השאלות - מערב או מזרח?

אם היה לנו יורו על כפ פעם שנשאלנו האם להתמקם במערב או במזרח פיליון... :-)
והתשובה היא שאין תשובה אחת. אם תשאלו 50 אנשים, סביר מאד שתקבלו 100 תשובות שונות, לכן נפרט פה על ההבדלים בין מזרח למערב, ובסופו של דבר, עד שלא תגיעו בעצמכם, לא באמת תדעו.

מערב פיליון ומפרץ פאגאסטיקוס
כשאומרים מערב פיליון מתכוונים לישובים שבין וולוס לאורך קו החוף של מפרץ פגאסטיקוס ולישובים שעל ההר שצופים אל מפרץ פגאסטיקוס. ברשימה זאת נכללים הכפרים: אגריה (הוא הישוב הראשון והגדול שבפיליון - מעטים יבחרו לבסס פה את חופשתם), אנו וקאטו לחוניה, פלטינידיה, קאטו ואנו גדזאה, קלה נרה, קורופי ואפיסוס, לאורך כביש החוף, ועל ההר: אגיוס ולאסיוס, אגיוס גיאורגיוס ניליאס, פינקאטיס, ויזיצה ומילייס. מה שנמצא דרומית לישובים אלה כבר בקטגוריה בפני עצמה והיא דרום פיליון (והוא האיזור הכי פחות מתוייר בפיליון, הוא נפלא, אל תטעו, אך שירותי התיירות באיזור הדרום מוגבלים - וראו המלצות בעמוד זה). 
היתרונות בלהתמקם במערב פיליון ברורים: הגישה קצרה וקלה יותר, הקרבה לעיר וולוס, החופים לשפת מפרץ פגאסטיקוס הם אמנם פחות דרמטיים מאלה במזרח, אך הם נהדרים ושקטים בפרט למשפחות. למעשה, הים במערב פיליון על פי רוב שקט ורגוע, כשהים במזרח פיליון יכול להיות סוער וגועש לעיתים תכופות.
כפרי החוף במערב פיליון הם פשוטים ונעימים, ערוכים תיירותית ונוחים מאד כבסיס לחופשה בפיליון. קל לנסוע מפה גם למזרח וגם לדרום. כפרי ההר במערב הם מסורתיים וציוריים ונהנים מאדריכלות ייחודית ומנופים מרהיבים. תמצאו פה גם שפע מסלולי הליכה מקסימים.
אנו באתר יוון והאיים, באופן אישי, מעדיפים להתמקם במערב פיליון.


החוף המערבי

צפון מזרח פיליון
הוא האיזור המפורסם של פיליון, הוא דרמטי יותר בנופיו, דרמטי מאד בחופיו, ואין ויכוח כלל, יפיפה פה!. כשמדברים על מזרח פיליון מתכוונים לחלק הצפון מזרחי שכולל את כפרי ההר: קיסוס, מורסי, צאגארדה, מקריארחי, זאגורה ופורי ואת עיירות החוף המתויירות חורפטו ואגיוס יואניס.
היתרון בלינה באיזור זה של פיליון הוא למי שממקדים את החופשה שלהם באיזור, למי שמתכנן לבלות בחופים המזרחיים ולהינות מהפעילויות המיוחדות כמו קניונינג, קיאקים ועוד. החיסרון: הנסיעה ארוכה יותר - בין שעה לשעה וחצי אקסטרה בהשוואה למערב. כל החופים נגישים בנסיעה בכבישים מפותלים וחלקם ברגל בלבד, אמנם בסוף הדרך המפותלת מחכה חוף עוצר נשימה כמו מילופוטאמוס, פלאקה, פקיסטרה ונוספים. אין כביש חוף שמחבר בין החופים, אל כל חוף יש לנסוע בפיתולים ארוכים ואז לעלות חזרה וחוזר חלילה. בעיירות החוף חורפטו ואגיוס יואניס, יש שירותי תיירות רבים, הן מבוקשות ועמוסות בעונת הקיץ.


בחוף המזרחי. פלאקה

ראו גם את עמוד דרום פיליון

.

דרכי הגעה והתניידות בפיליון

כדי להגיע לפיליון ראשית הזמינו טיסה לסלוניקי או לאתונה. להזמנהת טיסה לחצו כאן
אחרי שהזמנתם טיסה, הזמינו רכב - בפיליון חובה רכב - למי שרוצה להתנייד בתחבורה ציבורית, התנועה מוגבלת ורק בכפוף לשעות האוטובוסים שנוסעים מוולוס אל הכפרים בלבד בתדירות נמוכה - אינם נוסעים אל החופים השונים, בקיצור, רכב הוא הכרחי.
להזמנת רכב לחצו כאן

למגיעים מסלוניקי - יש לחבור לאוטוסטרדה E75 לכוון דרום. הנסיעה היא על כביש אגרה נח (סדר גודל של כ-12 יורו היטלי כביש) - כמובן שיש אפשרות לבחור נסיעה ללא כבישי אגרה אך זה מאריך את הנסיעה, וגם דלק עולה כסף... אז מיותר. האוטוסטרדה נוחה ומתוחזקת היטב. עד וולוס כשעתיים וחצי נסיעה משדה התעופה של סלוניקי. ראו בהמשך את פרק ההמלצות של מקומות בדרך.

המגיעים מאתונה - גם צריכים לחבור לאוטוסטרדה E75 לכוון צפון - עלות אגרות עד וולוס כ-20 יורו. משך הנסיעה עד וולוס כשלוש וחצי שעות. על האוטוסטרדה יש הרבה מאד תחנות עגינה עם שירותים - השירותים נקיים מאד בדרך כלל. יש גם תחנות דלק עם חנויות נוחות. 

בירידה לכוון וולוס למגיעים מאתונה ומסלוניקי, תסעו על כביש בין עירוני שמקיף את וולוס, כלומר אין צורך להיכנס לתוך העיר, ה-Ring Road, שיוביל אתכם אל היציאה ימינה לכיכר שבה פונים שמאלה ואתם כעת בתחומי חצי האי פיליון. מפה הנסיעה בהתאם ליעדכם, וכאמור, הלנים במערב פיליון כבר קרובים להגיע והלנים במזרח, לפניכם נסיעה יפיפה ונופית עד ליעד.

נהיגה בפיליון
הרשת מלאה בהפחדות על נהיגה בפיליון וחשוב לצעוק: די! מדובר ביעד הררי, ובהרים הכבישים מפותלים, אין קיצורי דרך או אוטסטרדות, ככה זה הר, בכל מקום בעולם, הדרך מפותלת, לא מפחידה ולא על קצה תהום או משהו קיצוני. כל אלה שמוציאים שם רע לכבישים בפיליון בוודאי נקלעו לכבישים שקיימים בעיקר בצד המזרחי, בהגעה לחלק מהחופים, שאינם במצב טוב. כל עוד נצמדים למסלול שאנו מציעים, וכל עוד זוכרים שמדובר ביעד הררי ולכן הנסיעה מפותלת כמו בכל הר ולא משהו חריג, וכמובן שתמיד צריך לנהוג בזהירות ובכפוף לחוקי התנועה והגבלת המהירות, אז הנסיעה בפיליון אף מהנה וחוויתית.
ראו בעמוד זה את פרק מסלולי טיול מוכנים.


+ למונית / הסעה בכל רחבי פיליון  לחצו כאן

.

מתי לטייל בפיליון?

מתי להגיע לפיליון?
החודשים האידיאלים לפיליון הם בין אפריל לנובמבר. החורף בפיליון קסום גם כן, אך קר למדי ומושלג, והאיזורים הפעילים הם כפרי ההר ואתר הסקי הקטן שבחאניה. בחודשי האביב פיליון פשוט מופלאה, הפריחה מכסה את הכל והיופי עוצר נשימה. בקיץ כמובן, הכל תוסס וחם ואפשר להינות מחופשת בטן גב בחופים. ובסתיו, כבר מאמצע אוקטובר, השלכת כל כך יפה והצבעים שהכל לובש הם כל כך רומנטיים.
לנוסעים ביולי אוגוסט מומלץ להזמין מקום לינה הרבה מראש. אנו נתקלים מדי עונה במטיילים שפונים אלינו מופתעים איך זה שחודשיים לפני כבר הכל מלא, אז בואו נחדש לכם, גם חצי שנה לפני, המקומות הטובים והמבוקשים כבר מתמלאים, אז כשאנו אומרים הרבה מראש, אנו מתכוונים לכך.
ראו פרק מלונות מומלצים בעמוד זה ומהרו להזמין.


כמה ימים להקדיש לחצי האי פיליון?
יש מכורים שמגיעים לפיליון, משכירים בית ושוהים בפיליון גם שבועים, חודש ויותר...  לוקחים את הזמן, נטמעים במקום, הולכים במסלולים, מבקרים בכל הכפרים והחופים ותמיד יש עוד להכיר ולחקור - יכולים להעיד בתור מי שמבלים בפיליון כבר מעל 12 שנים, שעדיין יש מקומות שאנו מגלים, ויותר מזה, עדיין אחרי כל השנים הללו, נסיעה בפיליון מוציאה מאיתנו קריאות התפעלות. 
למי שמגיע במסגרת טיול בצפון יוון, אנו ממליצים להקדיש לפיליון מינימום שלושה ימים, פחות מזה זה יהיה חבל. נסו להקדיש יותר. לנוסעים לשבוע, אין טעם לשלב עם יעד נוסף, כי שבוע יפתח את התיאבון לעוד.


שקיעה של נובמבר בכפר אגיוס גיאורגיוס ניליאס

.

פעילויות ואטרקציות בפיליון

חווית החופשה בפיליון כוללת גם אטרקציות חוויה או אקסטרים. בין הפעילויות שמומלץ לשלב בחופשתכם תמצאו:
שייט למערות ים בצפון מזרח פיליון - יציאה מחורפטו, עם פיליון סקאוט. בסירת מנוע שלוקחת לכל היותר 10 אנשים, תשוטו אל מערות הים שבחלק הלא מיושב של פיליון, תקפצו לרחצה בים טורקיז צלול, תעגנו בחוף בתולי ותהנו מכוסית לימונדה ורודה ופירות העונה. את הפעילות חובה לתאם מראש. שימו לב שהשייט כפוף למצב הים ולא יצא אם תנאי הים לא מאפשרים זאת.
קניונונג - חווית אקסטרים כייפית במיוחד שכוללת מסלול הליכה ביער, ויה פראטה וירידה בחבלים בתוך ערוצי מים. לא לפספס. מתאים לילדים מגיל 8. חובה לתאם מראש עם פיליון סקאוט. הפעילות מתבצעת עם מדריכים מקצועיים שהבטיחות היא דבר ראשון. הפעילות יוצאת מסמוך לכפר זאגורה.
ספארי קייאקים - חתירה עצמאית בקייאקים בליווי מדריך, במסלול קצר של כ-3 שעות או במסלול ארוך של כ-6 שעות. יציאה מחורפטו. עגינה בחופים יפיפיים. חובה לתאם מראש עם פיליון סקאוט. גם פעילות זאת תלויה במצב הים.
סדנאות בישול מקומי - הלנים בצפון מזרח פיליון (וגם מי שמגיע מהמערב) יוכלו להינות מסדנה לבישול מנות מסורתיות. הסדנה מתרחשת בטרסה המקסימה מול הנוף המרהיב במלון Marabu בחורפטו. חובה לתאם מראש עם פיליון סקאוט.
טיולי רכיבה - גם טיולי רכיבה בפיליון, אתם שואלים אם רכיבת סוסים או רכיבת אופניים? אז שניהם... טיולי אופניים מומלצים במיוחד, חוויה מיוחדת, והאופניים ממונעות, זה לא אומר שלא תעבדו קשה, אבל יש עזרה. בליווי מדריך. לתיאום מראש פיליון סקאוט.
שייט עצמאי במפרץ פגאסטיקוס - המפרץ נהנה מים שקט רוב הזמן, מה שמאפשר שייט עצמאי, לא לפני קבלת תדריך והמלצות עצירה במפרץ. יוצא מהכפר קאטו גדזאה עם Pelion Rent a Boat. חובה לתאם מראש. ראו חלון מטה עם פרטים.

ראו גם את המדריך המלא לחופשה בפיליון 

אטרקציות ופעילויות בפיליון

עם Pelion Scout

פיליון מציעה את החופשה האולטימטיבית, לא רק נופים, חופים, כפרים ציוריים ואוכל יווני טוב, על כל אלה ניתן להוסיף גם פעילויות אקטיביות כמו שייט אל מערות ים (מרהיב), שייט קיאקים מקסים, אקשן ואדרנלית בקניונינג משולב ויה פראטה, סדנאות בישול מקומי, טיולי רכיבה ועוד. לחצו מטה למידע בהרחבה על שלל הפעילויות - ההזמנה היא מראש ודרך הקישור.

Pelion Rent a Boat

שייט עצמאי במפרץ פגאסטיקוס במערב פיליון

השכרת סירה ממונעת לשייט עצמאי במפרץ היפיפה פגאסטיקוס. יציאה לאחר תדריך הפעלה והמלצות לחופים לעגון בהם במפרץ.
ניתן לתאם גם שייט עם משיט במידה ולא רוצים לצאת עצמאית.
יציאה מהכפר קאטו גדזאה. בניהול של צורי, בחור ישראלי. ניתן לתאם גם טלפונית 054-5242805
מומלץ לשריין מספיק מראש לעונת הקיץ כי מתמלא מהר

  


סיור מערות הים

.

כפרים ומיקומים מומלצים בפיליון

קחו בחשבון שאת פיליון לא ניתן למצות בשבוע אחד וגם לא בחודש. חצי האי פיליון הוא כאמור יעד רב גוני. 

הכפרים של פיליון
בפיליון יש לפחות 63 כפרים אבל היסטורית פיליון מכונה אי 24 הכפרים, מתייחס ל-24 הכפרים המרכזיים. עם השנים קמו כפרים חדשים, כפרים אחרים התפצלו ליותר מכפר אחד. אלו הכפרים המרכזיים המפורסמים בפיליון שמומלצים לביקור וחלק שמתאימים לבסיס לטיול שלכם. סקירת הכפרים ממערב למזרח:

כל הכביש המערבי:
כאשר תתחילו את הנסיעה בתחומי חצי האי פיליון, שמתחילה מוולוס, היישוב הראשון הוא גם היישוב הגדול ביותר בפיליון הוא אגריה Agria מרכז מנהלתי, על שפת המפרץ, ופה תמצאו טברנות מקומיות וציפוראדיקו רבים על קו הים. בסופי שבוע הכביש נסגר לתנועה והנסיעה היא בכביש פנימי בתוך הכפר.
בהמשך נמצאים הכפרים קאטו ואנו לחוניה Kato & Ano Lechonia. הכפר אנו גדזאה מפורסם בשל תחנת הרכבת שנמצאת בו ונוסעת בנוף מרהיב אל הכפר מילייס. ביציאה מאנו לחוניה נמצאת גם תחנת הדלק של משפחת Voliotis ובתחנה קיים מפעל שמן זית מעולה שכדאי לכם לעצור לטעום ולקנות בקבוק ובעיקר לעצור לתדלק דוקא פה, כדי לקרוא את הסיפור על המשפחה שהיא חסידת אומות העולם על הסתרת משפחת חכים במהלך מלחמת העולם השניה.
בהמשך נמצא הכפר מלאקי Malaki, שאזכור לו תמצאו בפרק על מסעדות מומלצות. 
קאטו גדזאה Kato Gatzea, כעשרים דקות נסיעה מוולוס הוא הכפר הבא והבסיס המועדף ללינה בפיליון. מקום טוב ליציאה לטיולים ברחבי פיליון. בכפר יש טיילת מתוקה ומקסימה עם מסעדות ובתי קפה. בקאטו גדזאה כמה ממקומות הלינה המומלצים בפיליון - ראו המלצה בפרק מלונות מומלצים. מקאטו גדזאה ניתן לשכור סירה לשייט עצמאי במפרץ, ראו מידע בפרק פעילויות ואטרקציות. כמו כן, החוף הפופולארי Rivera נמצא בכפר זה ומציע פעילות של ספורט ימי. מעל, שוכן הכפר אנו גדזאה Ano Gadzea יכול לשמש בסיס נח רק וודאו שהגישה לבית האירוח נוחים כי בכפר זה רבים מהבתים מקסימים אך מצריכים טיפוס אליהם.
כמה דקות בהמשך כביש החוף נמצא הכפר קאלה נרה Kala Nera הוא הכפר המתוייר והמרכזי באיזור זה של פיליון, עם טיילת ארוכה, בתי קפה, טברנות, גירוס, חדרים להשכרה, מלונות, דירות ווילות, וחוף חביב מאד, וכן נמל קטן ממנו יוצאות הפלגות תיירותיות במפרץ פגאסטיקוס.
בהמשך הדרך על הכביש המערבי לכוון דרום, נמצא הכפר  קורופי Koropi פה תמצא חוף ארוך ונהדר, עם מעט ספורט ימי. ובתי אירוח להשכרה. בהמשך נמצא הכפר היפה אפיסוס Afissos  עם חופים בשני קצותי, טיילת תוססת, הרבה מקומות אירוח. שימו לב שמאפיסוס לעיירה הבאה לפוקסטרו יש כביש העובר במקביל לים אך הוא למקומיים בלבד, כלומר, נדרש פה תמרון בכביש דו-סיטרי שמתאים למעבר אופנוע בלבד, יכול לגרום סטרס רב אם בא מולכם רכב, מוטב שתחזרו לכביש הראשי .
מפה מתחיל למעשה החלק הדרומי של פיליון, בנסיעה הררית נעימה אחרי אפיסוס תגיעו לצומרת הראשי שממנו ימינה זהו החלק הדרומי. מייד ניתן לראות הבדל בנופים. דרום פיליון הוא האיזור הכי פחות מתוייר בפיליון. הנופים מרהיבים ומרחיבים את הלב, יש מעט מקומות אירוח ורובם ממוקמים בשתי עיירות נופש שתקראו עליהן בהמשל. הכפר
 לפוקסטרו Lefokastro, לא בנסיעה דרך אפיסוס, נמצא בפניה ימינה בדרך לארגלסתי, הוא כפר מקומי ומקסים על חוף הים וכולל כמה חופים בתוליים. היישוב ארגלסטי Argalasti נמצא על ההר והוא הישוב הגדול והמרכזי המנהלתי של דרום פיליון  במרכז הכפר כיכר מקסימה, ובערבי הקיץ תוססת ועם נגני בוזוקי והרבה אווירה. מהצד השני של הכיכר, מדי שבת בבוקר ועד הצהרים, כל השנה, מתקיים שוק איכרים קטן שמוכר כם תוצרת מקומית וגם דוכנים מתחלפים של אמנים מקומיים.
הכפרים הבאים בהמשך הנסיעה דרומה הם יעדי התיירות המרכזיים של דרום פיליון - הכפר חורטו חורטו Chorto המקסים עם חוף קטן, טברנות ומקומות לינה טובים, וגם ספורט ימי אפשר למצוא פה, וכמה דקות אחריו, הכפר הבא מילינה Milina עם טיילת ארוכה ותוססת בקיץ ובאווירה טובה. על ההר מעל מילינה נמצא הכפר הציורי Lafkos בכיכר הכפר היפיפה, בבית אבן פינתי ועתיק - נמצא בית הקפה הוותיק ביותר ביוון - מאז 1785!!
ממילינה עד לקצה הדרומי של פיליון תעברו כמה מהמפרצים היפים בפיליון שהגישה אליהם צריכה לפעמים מחקר. אחד הספוטים המפורסמים בפיליון - המככב כמעט בכל פרסום על האי הוא ג'סטני Tzasteni רציף קטן עם כמה בתים לבנים המשקיף על אי קטנטן לא מיושב האי פרסודה Prasouda, אל תחפשו את השלט המוביל לשם, כי אין, יש נקודת תצפית יפה מהכביש, לא מקום עצירה מסודר אלא ספוט שממנו התצפית יפה.
הכפר טריקרי Trikeri יושב על ראש הגבעה בחצי האי טריקרי - הנקודה הדרומית ביותר בפיליון.הכפר המסורתי שבמשך שנים היה מנותק - כביש הגישה אל איזור זה של פיליון נסלל רק אחרי שנת 2005, עד אז ניתן היה להגיע דרך הים בלבד - נהנה מנוף פנורמי הן של מפרץ פגאסטיקוס והן של הים האגאי. בכפר טריקרי טקסיות משלו ששונה משאר פיליון, עם תלבושות מסורתיות אחרות וריקוד משלו.
באיזור חצי האי טריקרי עוד שני כפרים בלבד: הכפר הקטן קוטס Kottes השוכן במפרצון קטן עם כמה בתים (מהסוג שחולמים לברוח אליהם), כמה טברנות דגים ובפרט אחת מעולה שהמקומיים מגיעים אליה במיוחד, דורשת הליכה בשביל עפר, כלומר מעט נסתרת כך שכוללת גם טיולון קטן כדי להגיע אליה.
והכפר אגיה קיריאקי Agia Kyriaki הדובדבן שבקצפת, ללא ספק הכפר הכי יפה בפיליון עם אוירה של אי, סמטאות צרות, בתים ישנים, רציף דייגים וטברנות מעולות ואוטנטיות על הים. מדי שנה, ב-6 וב–7 ליולי מתקיים במקום פסטיבל "אגיה קיריאקי" המלווה במחולות יווניים מסורתיים ומוסיקה מקומית אותנטית המתנגנת בכלי נגינה ייחודיים.


הכפר אגיה קיריאקי בדרום פיליון



הכפרים המפורסמים שמעל וולוס:
בראש ובראשונה הכפר פורטאריה Portaria הוא הישוב הגדול ביותר על הר פיליון, נמצא ממש מעל וולוס ומרחק של פחות מ-20 דקות נסיעה ממרכז העיר. פורטריה משקיפה על מפרץ פגאסטיקוס והעיר וולוס. מיקום נח בין מזרח למערב פיליון מבחינת כבישי הגישה. פורטריה משמשת כישוב המרכזי בעונת הסקי והיא יעד מבוקש כאשר הר פיליון מתכסה בשלג, ונשארת תוססת ומקסימה גם בחורף. הטברנות, החנויות, המאפיות פועלות כל השנה. ואם תשוטטו בכפר בערבים הנעימים בסופי השבוע של חודש יולי תזכו להינות מחתונה יוונית, פשוט עקבו אחר קולות הזיקוקים או לכו לכנסיה ותוכלו גם אתם לפזר אורז למזל טוב לעבר הזוג הטרי. הכפר פורטאריה
כשמבקרים בפורטאריה אסור לפספס גם ביקור בכפר מקריניצה Makrinitsa "המרפסת של וולוס". הוא הכפר הכי מסורתי בפיליון, זה אומר שיש בו הכי הרבה מבנים לשימור, ה"ארקודיקו" הם המבנים המסורתיים הייחודיים של פיליון. הכניסה לכפר ברגל. בחניה מחוץ לכפר בשיא העונה ממש קשה למצוא ספוט פנוי וצריך לחנות בכביש המוביל אל הכפר. בכפר שפע חנויות תיירים ומסעדות ובתי קפה. הוא יפה כל כך והנוף וואו.

על ההר הפונה למפרץ פגאסטיקוס כמה מהכפרים הכי יפים ומבוקשים בפיליון. כפרים עתיקים וציוריים:
הכפר הגבוה ביותר בפיליון הוא אגיוס גיאורגיוס ניליאס Agios Georgios Nilias מצוי רק 20 דקות נסיעה מהעיר וולוס במעלה ההר. הוא אחד הכפרים היפים בחצי האי פיליון. כיכר הכפר מאחרת הרבה אירועי פנגירי - הם חגיגות מקומיות עם מוסיקה חיה והרבה אווירה וריקודים ושמחה. בכביש הממשיך ממנו דרומה תגיעו כעבור כמה דקות אל הכפר פינקאטס Pinakates שהוא ציורי ויפיפה וצופה גם הוא למפרץ. הכיכר של הכפר נמצאת במורד המדרגות מהכביש הראשי. בין שני הכפרים הללו נמצאת חוות סוסים בספוט מרהיב עם טברנה ומרחבים פתוחים, מקסים עם ילדים - חוות Paliovigla.
כמה דקות אחרי פינאקטס נמצא הכפר ויזיצה Visitsa הנחשב לאחד המסורתיים באיזור זה של פיליון עם בתי אחוזה ישנים, ועם תוצרת מקומית משובחת וכיכר יפה עם בתי קפה ומסעדות. הכפר הבא הוא מילייס Milies שהוא המרכזי בין סדרת כפרים זאת, ופה נמצא בית המועצה שמאגד את הכפרים הללו וגם את הכפר קלה נרה. במילייס נמצאת תחנת הרכבת הישנה בה פועלת רכבת הקיטור של פיליון ונוסעת מהכפר אנו לחוניה למילייס. בהרחבה ראו הכפר מילייס.


כיכר הכפר פינקאטס

ממילייס הכביש מתפצל ימינה חזרה למערב ולקלה נרה, ושמאלה אל מזרח פיליון:
הכפר המפורסם ביותר במזרח פיליון הוא צאגארדה Tsagaradaהכפר יפיפה הבנוי על שיפולי ההר. הכפר מפורסם בכיכר שבו ניצב עץ הדולב העתיק והגדול ביותר באירופה. בתחומי הכפר הגדול נמצא גם אחד החופים המרהיבים והמפורסמים ביותר של פיליון: חוף מילופוטאמוס.
מהכפר צגאראדה יוצא מסלול הליכה (בדרגת קושי קלה) המוביל עד לכפר הקטנטן Ntamouchari דמוחארי. יש גישה גם ברכב דרך הכביש בנסיעה מפותלת למדי מצאגראדה. הוא כפר מאד קטן על מפרץ קטן מפורסם בזכות סצנות מהסרט "מאמא-מיה" שצולמו פה. 
בצמוד לצגארדה נמצא הישוב מורסי Mouresi על ההר, בסמוך לחופים מיוחדים וכולל אפשרויות לינה מצויינות.
כאשר מגיעים אל הכפר צאגארדה דרך פורטאריה, וגם כשממשיכים מצגארדה לכוון צפון, מגיעים אל הכפר הציורי קיסוס Kissos אשר בכיכר הציורית שלו יש נביעה מיוחדת בה המים יוצאים דרך גזע עץ, וכן קתדרלה מפורסמת. 
עוד קצת בהמשך נמצא מוקד תיירותי כשלצידו שני חופים מבוקשים: הכפר אגיוס יואניס Agios Ioannis עם הטיילת לצד החוף ובסמוך לו החוף המפורסם והיפיפה Papa Nero. 
מפה ממשיכים אל הכפר הגדול והמרכזי בצפון מזרח פיליון, הוא הכפר זאגורה Zagora. כפר היסטורי גדול עם כמה כיכרות ומגוון גדול של מקומות לינה. אמנם חלקים ממנו פחות ציוריים, אך עדיין הוא יעד מבוקש בפיליון. בהרחבה ראו זגורה.
מתחת לזגורה נמצא אחד היעדים היותר פופולארים ומתויירים בצפון מזרח פיליון הוא חוף חורפטו Xorefto, לאורך חוף ים חולי וארוך עם מגוון רחב של אפשרויות לינה וטברנות על קו המים. ראו אפשרויות לינה בחורפטו: לחצו כאן


כיכר צגארדה ועץ הדולב הענק


הצג מפה גדולה יותר  Pilion map

 .

החופים הכי מומלצים בפיליון

החופים של פיליון הם אטרקציה. יש בפיליון כל כך הרבה חופים מרהיבים. חופים מסודרים, חופים בתוליים, חופים חוליים, סצנות של סלעים, חופים עם חלוקי אבנים, חופים עם מטע זיתים, כאלה שהגישה אליהם פשוטה, אחרים שרק דרך הים, כאלה שהדרך אליהם מתפלת או דורשת הליכה. פיליון הוא יעד מרהיב של חופים מיוחדים. אלה המפורסמים והיפים ביותר -

מזרח פיליון
החופים הכי מפורסמים והכי מרהיבים נמצאים בצפון מזרח פיליון. הגישה אל כל אחד מהם כרוכה בנסיעה מפותלת במורד ההר.
חוף חורפטו הצפוני הוא אמנם לא חוף מיוחד, הוא רחב וארוך וחולי והוא יעד נופש מבוקש.
החופים הכי מיוחדים במזרח פיליון הם:
חוף Agii Saranta - נמצא סמוך לחורפטו, מי קריסטל צלולים, חוף גדול יחסית ועליו אפשר לשכור אופנוע ים ועוד מעט פעילויות. יש ביץ' בר ויש מיטות חוף ושמשיות וגם חלקים ללא. 20 דקות נסיעה מהכפר זגורה.
חוף פלאקה Plaka - חוף משגע שהגישה אליו היא דרך מלון Eden, נסיעה בכביש המתפתל אחרי מורסי אם באים מכוון צאגרדה. יש ביץ בר מעל החוף, הוא גדול יחסית ויש בחלקו מיטות חוף ושמשיות, ובחלקו בריכות מים טבעיות ורדודות שיוצרים הסלעים.
חוף פאפא נרו Papa Nero -  חוף ארוך ונפלא שנמצא בין מורסי לעיירת החוף התיירותית אגיוס יואנינס. לאורכו יש טיילת עם בתי קפה ומסעדות. המים צלולים בצבע כחול עמוק ומשגע.
חוף מילופוטאמוס Milopotamos - החוף הכי מפורסם בפיליון ובין המפורסמים ביוון, נמצא מתחת לכפר צאגארדה. ירידה אל החוף מרחבת החניה בגרם מדרגות תלול. על החוף יש ביץ' בר. למעלה ליד החניה יש גם טברנה 
דמוחארי Ntamouchari - לטובת מעריצי מאמא מיה ולהקת אבבא, כי לטעמנו החוף הוא חביב בלבד, הוא מאד קטן ולא מצדיר נסיעה במיוחד. נמצא כ-20 דקות מצאגראדה, מתאים לבקר בתום מסלול ההליכה למי שעושה את המסלול מצאגראדה לדמוחארי.
חוף פקיסטרה Fakistra - בין פאפא נרו למילופוטאמוס, נסיעה דרך צאגרדה לכוון מורסי, מפרצון קסום ומצריך ירידה רגלית מהכביש.


חוף מילופוטאמוס


חוף פקיסטרה במזרח פיליון

דרום מזרח פיליון
לחופים בדרום מזרח עדיף לנסוע מהמערב. מי שלן בצפון מזרח ידרש לנסיעה ארוכה למדי. באיזור זה של פיליון כמה חופים נפלאים גם כן.
חוף פוטיסטיקה Potistika - המפורסם באיזור זה של פיליון הוא חוף רחב עם דרמה של סלעים והגישה אליו קלה ונוחה.
חוף מלאני Melani - חוף בתולי, ואפשר להגיע אליו בנסיעה מכוון ארגלסתי, או בטיפוס על הסלעים שבקצה של חוף פוטיסטיקה וירידה אל הצד השני שהוא חוף מלאני. חוף "היפי" נודיסטי ויש פה גם free camping

מערב פיליון
החופים במערב כאמור יותר "צנועים" כלומר פחות דרמטיים, אך נפלאים והבונוס הגדול הוא הגישה הפשוטה אליהם והעובדה שהים לרוב שקט ורגוע.
חוף ריברה Rivera - הוא לא חוף רגיל אלא מעין "קלאב" מדשאות ירוקות בצל העצים, מיטות חוף וירידה אל המים דרך הסלעים או בסולמות. ספוט יפיפה בכניסה לכפר קאטו גדזאה. עם מעט ספורט ימי וביץ' בר.
חוף קלה נרה Kala Nera - חוף פשוט אך נח בכפר קלה נרה, מסודר עם שימשיות, מיטות חוף וביץ' בארים ומסעדות.
חוף קורופי Koropi - חוף מבוקש וארוך, נעים מאד, כולל טברנה טובה Kadi, ניתן לשכור גם קיאקים. יש איזורים מסודרים עם שימשיות ומיטות חוף ואיזורים בתוליים. גישה קלה מאד ושפע חניה.
חוף קליפטרי Kalifteri - הצפוני בכפר אפיסוס. חניה ליד מלון סיקס קיז וירידה אל החוף. חוף מקסים ונח עם מיטות ושימשיות, מועדון צלילה, ביץ' בר.
חוף אבובוס Abovos - החוף הדרומי בכפר אפיסוס, חוף רחב ונח ומסודר עם ביץ' בר מפנק וחניה נוחה.
חוף אוליב Olive Beach - צמוד לכפר חורטו בדרום, חוף מסודר ונח.
חוף מראטיאס Marathias - חוף דרומי, בפניה ימינה מהכביש אל מטע זיתים. על החוף 2 טברנות וביץ' בר וחלקו מסודר עם מיטות ושמשיות להשכרה.


החופים פוטיסטיקה ומלאני בדרום מזרח פיליון. צילום: שרית דוידובסקי

.

איפה לאכול בפיליון?

כמו בכל טיול ביוון ובכלל, לאוכל תפקיד חשוב בחווית החופשה. בכל כפר בפיליון תמצאו לפחות טברנה אחת ולרוב יותר, ובכפרים הגדולים הרבה יותר. בפיליון כדאי להכיר את המושג ציפוראדיקו. 

מה זה ציפוראדיקו?
ציפורו הוא המשקה המקומי המקובל בצפון יוון. במקומות מסויימים בכל החלק הצפוני של יוון, עשויים להרים גבה אם אתם מזמינים אוזו, כי בצפון שותים ציפורו. ציפורו הוא משקה עשוי מענבים בתהליך זיקוק טהור הדומה לגראפה האיטלקית. מקור הציפורו הוא בפיליון ובמשך שנים ציפורו היה מותר בפיליון בלבד ואסור היה למכור ציפורו במקומות אחרים ביוון. הציפורו קיים בפורמט המקורי שלו וגם קיים עם אניס, מזכיר את האוזו רק טוב הרבה יותר. כשתזמינו ציפורו המלצר ישאל אתכם עם (me) או בלי (Xoris חוריס), ומה שהוא רוצה לדעת זה אם תרצו את הציפורו עם אניס או בלי. הציפורו מוגש בדרך כלל בבקבוקון אישי עם קרח בצד. מה שמיוחד בפיליון הוא הציפוראדיקו, זהו קונספט מקומי של מסעדות עממיות שאם מזמינים ציפורו זה מגיע עם מנת מזאט (ולא מדובר בצלוחית דוגמית אלא במנה ראשונה - לדוגמא בתמונה מטה). היופי הוא לשבת כמה אנשים כי על כל מנת ציפורו מגיע מזאט אחר. מזמינים עוד מקבלים עוד מזאטים שונים, נדיר שהמנות יחזרו על עצמן. אז דמיינו ישיבה עם חברים, כל אחד מזמין מנת ציפורו והשולחן נערם צלחות של מנות ראשונות. אתם לא מזמינים את האוכל הוא מגיע לבד. כן אפשר לבקש לא לשים דבר זה או אחר אם יש משהו שאתם לא אוהבים. כי ציפורו לא שותים בלי אוכל. האוכל עוזר לאלכוהול להיספג, ולא תראו אנשים מתנדנדים שיכורים לאחר ארוחה אלא מבושמים ושמחים.


בקובוקי הציפורו נערמים על השולחן, מאזט. הבקבוקים הריקים לא מפונים עד סוף הארוחה.

בחרנו מבין המסעדות הרבות בפיליון את אלה שאנו הכי אוהבים:
שימו לב שהשעות הנקובות עשויות להשתנות מחוץ לעונה

במערב פיליון
מצפון לדרום
Kritsa - בכיכר הכפר פוראטריה. ללא ספק אחת הטובות בכל פיליון. מטבח מסורתי וותיק ומקצועי. חומרי גלם שמגדלים בעצמם בחווה סמוכה. שירות מופלא. מדי יום מהבוקר ועד חצות.
O Kostas - בכפר מלאקי, פניה ימינה בכביש הצידי המוביל אל הטברנה שנמצאת על הים. אותנטית ומתמחה בדגים עם מבחר גדול של דגים טריים. פתוחה מהצהרים. מחוץ לעונה בסופשבוע בלבד. כוונו לשעת שקיעה להשלמת האווירה.
Ta Mageirakia - בכפר אגיוס ולאסיוס, בכביש המוביל אל הכיכר, במרפסת (ליד בית המרקחת). מטבח מקומי אך קצת אחר, מיוחד וטעים מאד. נוף למפרץ מוסיף עוד נקודות. מ-13:00-חצות, שני סגור.
Stefanis - בכפר אגיוס גיאורגיוס ניליאס. ציפוראדיקו וותיק עם אחלה אווירה, זה כבר מוסד והשיא שלו בימי ראשון בצהרים שיש לפעמים מוסיקה חיה וקשה להשיג שולחן ללא הזמנה. 12:00 עד חצות
Hiperoceano - בטיילת המתוקה של הכפר קאטו גדזאה. מקום מתוק בין בית קפה למסעדה עם מנות יצירתיות קצת אחרות, מול הים. פתוח מדי יום 10:00-02:00
Olive Tree Garden - באתר הקמפינג Hellas שבין קאטו גדזאה לקלה נרה, חניה בכניסה לאתר. על החוף טברנה נהדרת והחוף מתוק - לא חוף מסודר. בעונה בוקר עד לילה.
Rodia - בספוט נסתר בכפר קלה נרה, על חוף בתולי מתחת סוכת גפנים, עם גינה פורחת ויפה ובשקיעה עוד יותר יפה. אוכל מסורתי, אבל הספוט...!  מדי יום 12:30-23:30
Manolas - בכפר הדרומי ביותר, אגיה קיריאקי, טברנה על הרציף מול הים, פתוחה בעונה כל היום כל יום.
Trachentiri - גם באגיה קיריאקי, מתמחים בדגים טריים יום יום, שירות מעולה. כל יום כל היום בין אפריל לנובמבר
O Pagastikos - אם במקרה מגיעים לכפר לפקאס (אינו במסלול התיירים הרגיל), בכיכר המקסימה יש כמה טברנות, וזאת קטנה ומקומית עם מאמא שיודעת לבשל.
O Germanos - בכפר נאוחורי, בכיכר הכפר - יש לחנות למטה ולעלות לכיכר ברגל. מסעדה מצויינת, מתמחה בבשרים ובעיקר בשר באפלו. פתוחה כל יום גם בבוקר לקפה ובצהרים ובערב לארוחות טובות.
Salkimi - במרכז הכפר מילייס, במרפסת מעל הכביש הראשי, מסעדה מצויינת עם מגוון עשיר של מנות מסורתיות וגם כאלה שהן קצת אחרת. שירות מעולה. פתוחה כל יום 10:00 עד חצות
Korbas - לא מסעדה אלא מאפיה על הכביש בכניסה לכפר מילייס, קרוב לצומת שממשיך למזרח. רק פה יש את לחם הזיתים המיוחד שחובה לטעום.

בצפון מזרח פיליון
Niki - בכפר זגורה, טברנה ניקי הוא מוסד מקומי, ומקום שחייבים לעצור לאכול בו כשבסביבה. אוכל יווני מקומי ומסורתי
Marabu - במלון מראבו בעיירת הנופש חורפטו, בטרסה עם הנוף הכי יפה בחורפטו, מסעדה עם אוכל מצויין. במקום עורכים גם סדנאות בישול מקומי. בעונה פתוחה כל ערב.
El Resto Bar - במלון Agapitos המהמם בקרבת הכפר מורסי, טרסה צופה לים, מסעדת שף, גורמה. אם רוצים שינוי מהתפריט המסורתי, יופי של ספוט
Alekas - בכפר צאגארדה, על מרפסת מעל הכביש במרכז, היכן שפונים אל הכיכר. אלקאס מסעדה מצויינת עם חומרי גלם משובחים ואוכל טעים. פתוחה כל יום גם בחורף
Lost Unicorn - בכיכר הכפר צאגארדה, בתוך מלון לוסט יוניקורן מסעדה אלגנטית עם מנות מוקפדות. פתוחה בעונה בלבד ולארוחות ערב בלבד

בוולוס
בוולוס וגם באגריה השכנה יש הרבה מאד ציפוראדיקו.
Hondos - מסעדה מקומית שמתמחה בצלעות כבש ופתוחה רק בין אוקטובר לאפריל. בקיץ לא פועלת. נמצאת בוולוס בכביש הראשי שעולה לכוון פורטאריה
Mezen - במרכז וולוס, בסמטה מתוך המדרחוב ליד הכיכר, ציפוראדיקו נהדר וקצת אחר. הקונספט אותו קונספט, מזמינים ציפורו מקבלים גם מנה, אך המנות יצירתיות, מטבח מודרני וטעים מאד.
Groove - בית קפה במרכז וולוס, פניה מהמדרחוב, בכתובת Ermou 227 - שימו לב שזה הבוטיק, יש עוד גרוב ליד, אחר. מקום עם קינוחים נהדרים וקפה טוב.


הספוט המקסים של מסעדת Rodia

.

מלונות ולינה בפיליון

נושא הלינה בפיליון דורש הבהרה חשובה:
אם אתם מחפשים רזורט חוף מפנק, פיליון הוא לא היעד עבורכם. בפיליון תמצאו מקומות לינה קטנים, פשוטים, משפחתיים, מכניסי אורחים, כאלה שמשתלבים בול עם החוויה של המקום. ניתן למצוא פה וילות ובתי אירוח ובשנים האחרונות יש יותר היצע של וילות חדשות ומעוצבות, אך עדיין הרוב המוצע כולל בתים מקומיים פשוטים וטובים. בפיליון חשוב מאד לבחור את המיקום הנכון. יש לבדוק נושא זה בקפידה, הרבה מקומות בעלי גישה לא נוחה. לכן, במידה ולא מצאתם מקום לינה במין המומלצים בעמוד זה, מוזמנים לפנות בתיבת הפניה למטה, גם כדי לבקש עוד המלצות וגם כדי להתייעץ איתנו לגבי מיקום במידה ומצאת מקום שאהבתם אך אתם לא בטוחים לגבי המיקום שלו.
אלה המלצות הלינה של אתר יוון והאיים בפיליון:

Chroma Pelion Villas

מוביל ברשימת המומלצים

מתחם הוילות כרומה, בכפר קאטו גדזאה במערב פיליון, כולל 6 וילות שכל אחת יכולה לארח 4 או 5 אורחים. בריכה משותפת, דקה הליכה מהטיילת המקסימה עם בתי קפה ומסעדות. הוילות כוללות מטבח מאובזר בשיא הנוחות כולל מכונת קפה, מכונת כביסה, טלויזיה עם נטפליקס, אינטרנט מהיר.הבסיס הנח ביותר לטיול בפיליון והראשון להתמלא, רצוי להזמין מוקדם ככל שניתן...

הבית של סיון

בכפר קלה נרה - מערב פיליון

הבית המקסים של סיון זמיר (בעלים של אתר יוון והאיים), מתאים לזוג או זוג עם ילד (או שנייים קטנטנים). במיקום מאד נח בכפר המבוקש קלה נרה במערב פיליון.
מינימום 5 לילות והמחיר הוא 180 יורו ללילה. 
כולל חדר שינה, סלון ומטבח מאובזר, טלויזיה ואינטרנט מהיר. חצר עם ג'קוזי מפנק, מתקן ברביקיו, מיטות שיזוף ושולחן אוכל. גם קיאק שניתן לקחת אל החוף. להשארת פניה לחצו מטה וראו גם את הוידאו המפורט של הבית.

    

Gatzea Villas

בכפר אטו גדזאה - מערב פיליון

2 וילות משגעות בכפר קאטו גדזאה, שהוא אחד הבסיסים הנוחים ביותר לטיול בחצי האי פיליון. לכל וילה 3 חדרי שינה ובריכה פרטית. נמצאות ממש על הטיילת המתוקה של הכפר ליד בתי קפה ומסעדות. באובזרות בכל מה שצריך עם דגש על פרטים. בחירה מפנקת ומומלצת בפיליון.

      

Anovolios

בכפר אגיוס גיאורגיוס ניליאס - מערב פיליון

מלון אנובוליוס הוא מלון מסורתי מקסים בכפר הציורי הצופה אל מפרץ פגאסטיקוס, מרחק 2 דקות מהכיכר של הכפר שם יש טברנות וגם אירועים לעיתים בערבי הקיץ. חדרי המלון בעיצוב מקומי מסורתי. המקום מנוהל על ידי זוג מוותיקי המקום. בסיס נח לטיול בפיליון.

Pelion Goddess

בכפר אגיוס גיאורגיוס ניליאס - מערב פיליון

בירידה מהכפר אגיוס גיאורגיוס, מול נוף מרהיב של מפרץ פגאסטיקוס, מתחם אירוח עם 3 יחידות, אחת לזוג ועוד שניים לארבעה אנשים כל אחת, עם בריכה קטנה בחצר ופינת ישיבה מול הנוף. בתי אבן מסורתיים. מתאים לאירוח של משפחה גדולה עד 10 אנשים. 

Six Keys - Deaside Lodge

אפיסוס - מערב פיליון ממש על החוף

אחד המלונות המבוקשים ביותר כיוון שהוא גם היחיד שנמצא ממש על החוף. במערב פיליון בכפר המקסים אפיסוס על שפת מפרץ פגאסטיקוס השקט. במלון יש שישה חדרים בלבד, ולכן, כדי להבטיח חדר זמין לקיץ, כדאי להזמין הרבה הרבה מראש. במלון פועלת גם מסעדת שף.


         

Agapitos Villas & Guesthouse

מורסי - מזרח פיליון

אחד המלונות המקסימים ביותר בפיליון, במרחק קצר מחוף פאפא נרו הנפלא. המלון מוקפד עם חדרים מקסימים בעיצוב יפיפה. כולל בריכה חיצונית מול נוף הים המקסים של מזרח פיליון. כולל חדרי משפחה וחדרים זוגיים. וגם מסעדת שף במרפסת היפה של המלון.

 

   

Seranides

קאטו גדזאה - מערב פיליון

מלון קטן, מקומי ופשוט ובמיקום מצויין ונח לטיול בפיליון. מלון בסיסי אך נקי ונעים עם בריכה ומרחק הליכה של דקות אל הטיילת של הכפר והים, אל בתי קפה ומסעדות. כולל חדרי משפחה וחדרים זוגיים. מחירים נוחים מאד.


OLGA

מורסי - מזרח פיליון

מלון הבוטיק המקסים אולגה נמצא במורסי שבמזרח פיליון ונהנה מנוף לים האגאי. חדרים מקסימים (יש מדרגות בתוך החדר). מאד מבוקש ונחטף במהירות לקראת העונה לכן כדאי לשריין הרבה מראש, יש במלון רק עשרה חדרים. טרסה לישיבה מול הנוף ולארוחת בוקר.

 

 

Aethri

בכפר המפורסם פורטאריה

4 דירות נהדרות בחצר משפחתי עם נוף מדהים אל מפרץ פגאסטיקוס בכפר המפורסם והיפיפה פורטאריה. כל דירה כוללת חדר שינה, סלון ומטבח. ניתן גם לקחת כל שתי יחידות עם דלת מקשרת. המאחרים מקסימים, והקרבה למרכז הכפר שם תמצאו מסעדות, בתי קפה ובארים. בסיס מקסים לטיול בפיליון. 

 

Kalderimi Country House

מורסי - מזרח פיליון

מלון בוטיק מקסים ואינטימי במורסי בצפון מזרח פיליון. במבנה היסטורי מסוף המאה ה-18, ששוחזר ושופץ מחומרים אקולוגיים ומציע שמונה חדרי אירוח מטופחים ונעימים וחווית אירוח מקסימה. טרסה שפונה לנוף מרהיב של הים האגאי וארוחת בוקר נהדרת מחומרי גלם מקומיים וטריים. מרחק של כ-45 דקות נסיעה מהעיר וולוס. הכנסת אורחים חמה. 

To Stefani Tis Makrias

מקריניצה - הכפר המשקיף על העיר וולוס

וילות בסגנון יווני מקומי המתאימות גם למשפחות ונחשבות לאחת מאפשרויות הלינה הטובות ביותר בכפר מקריניצה המפורסם שעל הר פיליון, עם נוף מרהיב של מפרץ פאגאסטיקוס.הוילות מקבלות המלצות רבות של תיירים מכל העולם כולל של ישראלים. פרטים נוספים בקישור ההזמנה ובאתר הוילות.

 

Levantes Villas

קלה נרה - מערב פיליון

וילות לבאנטס בכפר קלה נרה, מרחק קצר מאד מהחוף של היישוב וקרוב לטיילת התוססת המלאה בבתי קפה ומסעדות. הוילות החמודות מאובזרות בנוחות ומתאימות למשפחות. חצר עם מדשאה ובריכה משותפת לשימוש האורחים.

     

  

 .

לא מצאתם זמינות? מחפשים עוד המלצות? רוצים להתייעץ על מיקום של מקום לינה שמצאתם ואהבתם? או שיש לכם שאלה בנוגע למדריך פיליון? מוזמנים לפרט בתיבה זאת וצוות אתר יוון והאיים ישמח לעזור:

.

מסלולי טיול מוכנים לטיול בפיליון וצפון יוון

פיליון הוא יעד לחופשה בפני עצמו, או כחלק בטיול מקיף בצפון יוון. אתר יוון והאיים, לאחר שנים רבות של היכרות וניסיון עם איזורי הטיול הללו, מציע שני מסלולי טיול מוכנים. האחד: מדריל לחופשה לנוסעים אל חצי האי פיליון המפרט את המלצות החלוקה לפי ימים, את כל הקישורים הנחוצים, סימונים של המיקומים על המפה, המלצות אוכל, וקו פתוח להתייעצות עם צוות האתר. המדריך כולל המלצות ליום טיול למטוארה, המלצות באולימפוס והמלצות לסיור עצמאי באתונה ובסלוניקי.
למי שמשלב את פיליון בטיול כולל בצפון יוון, ראו את המסלול המודולרי, הוא כולל פירוט יומי וחלוקה לימים ואת כל האמור לעיל, לטיול עצמאי מושלם הכולל את כפרי זגוריה, צומרקה, מטאורה וחצי האי פיליון.

המדריך המלא לחופשה בפיליון - מעודכן לשנת 2023

    
מסלול כתוב ברזולוציה גבוהה, כולל המלצות, הוראות נסיעה, מפות הגעה, המלצה על מיקומים מיוחדים,עזרה בחלוקת ימים וטיפים לחופשה וטיול מושלם בחצי האי פיליון. לרכישה בלינק במחיר 550 ש"ח

למידע נוסף ורכישה »



הפקה סיון זמיר, צילום קוסטאס זיסיס.

.

מסלולי הליכה בפיליון

כדי למנות את כל המסלולים בפיליון צריך ספר שכולו רק על זה. פיליון כולה מקושרת במאות מסלולי הליכה שרובם הם קלדרימי - כלומר שבילים עתיקים שהם ששימשו מעבר בין הכפרים בעבר, לפני שסללו פה כבישים.
המסלולים מסומנים ויש שלטים שמורים למסלול זה או אחר, כמעט מכל כפר בפיליון יוצאים מסלולי הליכה. מיטיבי לכת יכולים לעשות את פיליון במסלולי הליכה וללון בסוף בל יום בכפר אחר לאורך המסלול, אפשר ומומלץ לתאם באמצעות דימיטריס, העברה של הציוד שלכם בין המלונות -
גם לתיאום איסוף בסוף מסלול חזרה אל הרכב פנו לדימיטריס ותאמו מראש - לתיאום לחצו כאן

כמה מסלולים מפורסמים במיוחד בפיליון הם:

מסלול הקנטאורים
מסלול קל לכל המשפחה, מקסים ומוצל מלווה בפלגי מים. יוצא מהכפר פורטאריה - כאשר תסעו מפורטאריה לכוון מקריניצה, ביציאה מפורטאריה, מימינכם בית קפה פתוח ומוצל לצד הכביש, ומשמאלכם מגרש עפר לחניה. מרחבת בית הקפה, דרך קשת אבן עתיקה, יוצא מסלול הקנטאורים.המסלול מטפס אך בעליה מתונה עד לנביעה. משך המסלול כחצי שעה לכוון. בכל אופן, אפשר ללכת כמה שרוצים, כבר מהצעד הראשון אתם בתוך יער פיות קסום. 

צאגראדה דמוחארי
אחד המסלולים המפורסמים בפיליון שיוצא מהכפר צאגרדה ויורד עד למפרצון של דמוחארי. דמוחארי מפורסמת בזכות צילומי הסרט 'מאמא מיה' ושוכנת על מפרץ קטן בצפון מזרח פיליון. המסלול יוצא מכיכר הכפר צאגראדה - יש לחנות בחניון הסמוך לכיכר ואז לעלות ברגל על הכביש שנסעתם בו אל החניה של הכיכר, וללכת בצד ימין של הכביש עד שתראו את השלט אל דמוחארי - השלט קטן מאד ומרופט וצריך להיות עירניים כדי לראות אותו, פה פונים ימינה וצועדים במסלול (מסומן באדום). המסלול עובר בין בתי הכפר וממשיך בירידה בחורש ונפתח אל נופי הים האגאי המרהיבים. אורך המסלול כחמישה קילומטרים, כולו בירידה ונמשך בממוצע כשעתיים. בסופו, כשקרובים לדמוחארי הירידה מעט תלולה, היו זהירים, תגיעו אל גשר עץ רעוע שמוביל אל הכפר. בדמוחארי על הים יש כמה טברנות. במידה ולא רוצים לעלות את כל העליה חזרה, תאמו מונית לאיסוף מדמוחארי חזרה לצאגראדה. ראו טלפון של דימיטריס בראש העמוד.


מסלול הקנטאורים

מסלול מילייס - קלה נרה
מסלול מקסים שיוצא מהכפר מילייס ויורד עד לקלה נרה. במקרה זה אפשר לתאם מונית עם דימיטריס על מנת לחזור למילייס או לתכנן את הזמנים שלכם בהתאם לזמני נסיעת האוטובוס כדי לחזור למילייס (יוצא 3 פעמים ביום מקלה נרה למילייס). ניתן להתחיל את המסלול כבר בכיכר של מילייס, לרדת על פי השילוט שמוביל אל התחנה, בתחנה יש שילוט נוסף שמורה אל קלה נרה, המשיכו בעקבות השילוט ובמסלול לכו על פי הסימון באדום. המסלול מתאים לכל המשפחה, הוא מקסים ועובר ביערות, נפתח אל הנוף של המפרץ, מלווה במטעים רבים של זית ועצי פרי. אפשר לסיים את המסלול בקלה נרה וללכת לחוף הים לרחצה וגם להינות מארוחה באחת הטברנות.

מסלול ויזיצה - מילייס 
מסלול יפיפה שיוצא מהכיכר של הכפר ויזיצה שסמוך למילייס, ועובר דרך יער קסום ומפל מים. בעליה לכיכר יש שלט שמורה אל המפל, למעשה יש לצאת בשביל שצמוד לכנסיה שמול העליה לכיכר ולרדת עד הפיצול ימינה - חפשו את השילוט אל מילייס. המסלול ממשיך בתוך היער המוצל ומוביל אל ספוט קסום ביער בו זורמים מים, בנקודה זאת יש לחצות במעבר דרך הסלעים ולהמשיך כלפי מעלה. אלה המים שזורמים ונשפכים במפל של תחנת הרכבת של מילייס, שעוד קצת הליכה תוביל אליה. בתחנה ממשיכים ללכת לאורך המסילה עד לגשר הברזל הגדול. חוצים את הגשר וממשיכים על פי השילוט אל מערת כירון Chiron (הקנטאור המפורסם של פיליון), השביל ממשיך מהמערה חזרה לויזיצה. זהו מסלול מעגלי מקסים במיוחד ומתאים לכל המשפחה.


מסלול ויזיצה-מילייס עובר בתחנת הרכבת היפה 

מסלול מעיין פורוס
מסלול זה נמצא בצפון מזרח פיליון. מסלול פופולארי, קל ומקסים, הליכה בתוך יער עבות מוצל שמובילה אל נביעת מים ובריכת מים. על מנת לצאת למסלול יש לנסוע אל הצומת של זגורה ומקריארחי. מפה חפשו את השלט והסימונים באדום על המסלול. המסלול קל ומתאים לכל המשפחה.

מסלול קיסוס - מרוסי
מסלול זה יוצא מהכפר קיסוס, אם כי היציאה מהכפר אינה מסומנת ומבלבלת. לכן מוטב לצאת מכנסיית אגיוס קוסטנטינוס שנמצאת בירידה מהכביש מספר 34 (הכביש שמתחת לכפר קיסוס). את הכנסיה לא רואים מהכביש, יש שילוט קטן שמוביל אליה וממנה המסלול מסומן ויורד דרך היער עד ערוץ המים היפיפה, ואל הגשר שאחריו ממשיך המסלול בעליה ומגיע עד לכפר מורסי. המסלול אורך כשעתיים לכוון הוא נחשב מסלול קל. אם לא רוצים לעשות את הדרך הלוך חזור, פנו לדימטריס לתיאום מונית לאיסוף חזרה - טלפון בראש הפרק הזה. 


שימו לב שמסלול קיסוס-מורסי ניזוק בעקבות השטפונות של ספטמבר 2023 - יש להתעדכן לפני יציאה למסלול

.

המלצות בדרך אל ומפיליון

כאמור פיליון נמצאת מרחק של כ-3 שעות נסיעה מסלוניקי וכ-4 שעות מאתונה. אני מאמין של צוות אתר יוון והאיים הוא שהדרך היא גם טיול, אנו לא מסתכלים על הדרך כ-4 שעות ארוכות של נסיעה אלא כעל יום טיול מרתק. בפרק זה בחרנו מספר המלצות לטיול בדרך אל פיליון או ממנה. משך הנסיעה הנקוב מתייחס למשך הנסיעה אל או מוולוס, כי בפיליון תלוי ביעד שלכם, חשבו את משך הזמן הנותר מוולוס אל יעדכם בפיליון.

למגיעים או החוזרים מאתונה

חוף Drepano
נמצא שעה נסיעה מוולוס, סטיה קלה מהאוטוסטרדה לכוון הישוב Raches, שם נוסעים לאורך החוף עד לחוף דרפאנו שהוא רצועת חוף צרה וארוכה בתוך הים, כשהים משני צידיה, ולמעשה אין פה שום דבר מיוחד מלבד הספוט והצפיה בגולשי הקייט סרפינג. תוכלו לקנות בדרך צידה קלה ולשבת על החוף, להינות מהבריזה וממראה הגולשים מעופפים באוויר - שהוא מראה מלבב בהחלט.

עיירת החוף פיגאדי Pigadi
כשעה נסיעה מוולוס, כרוך בסטיה של כרבע שעה מהאוטוסטרדה, עיירת חוף מקסימה על מפרץ יפיפה. סביבה תעברו בחופים נפלאים. בפיגאדי יש כמה טברנות שפועלות רק בסופי שבוע, ומצידה האחר של הגבעה יש טברנות שפתוחות כל יום. על הגבעה יש בית קפה ביופי של ספוט - ראו תמונה - עצירה שכייף לעשות בדרך מאתונה לפיליון כדי להיכנס לאווירה היוונית.

הכפר הקסום פבליאני Pavliani
סטיה של כשעה במצטבר מהדרך אל או מאתונה, אבל התמורה בהחלט שווה גם יותר. כפר הררי ציורי תרתי משמע - אנשי הכפר מעטרים את הבתים, הספסלים, החלונות וכל מקום שיכולים, בציורים ואיורים הומוריסטיים. בצמוד לכפר יש מסלול הליכה קסום - לא פחות - וקל לכל המשפחה שמלווה בפלגי מים, בתוך יער מוצל ובליווי הציורים והקריצות ההומוריסטיות של הכפר. קראו בהרחבה על פבלינאי

אתר דלפי Delphi
אוהבי היסטוריה ומיתולוגיה יוונית, זאת ההזדמנות לעבור באחד האתרים החשובים ביוון. אתר דלפי - מרכז היקום על פי המיתולוגיה היוונית, כרוך בסטיה של כשעה ורבע במצטבר, אך מלווה בדרך הררית יפיפיה ונופים מרהיבים של מפרץ קורינתוס. בדלפי אתר המרכזי והכניסה אליו בתשלום, ויש אתרים נוספים סביב שפתוחים לקהל ללא תשלום. קראו מידע בהרחבה על דלפי

עיירת החוף קמנה וורלה Kamena Vourla
באמצע הדרך בין וולוס לאתונה, עצירה קלה ונוחה לארוחת צהרים מול הים. קמנה וורלה היא עיירת נופש מקומית עם תיירות יוונית בלבד. לאורך קו החוף תמצאו שפע של טברנות טובות ובתי קפה. באופן אישי יכולים להמליץ על Kavos.


פיגאדי

למגיעים או חוזרים מסלוניקי

הכפר הציורי פליאוס פנדלימונאס Palios Panteileimonas
אחד הכפרים הכי יפים ביוון, שוכן למרגלותיו הדרומיים של הר האולימפוס כשעה ורבע נסיעה מוולוס. יציאה מהאוטוסטרדה בפלטאמון ונסיעה במעלה ההר על פי השילוט אל הכפר עד לחניה בכניסה לכפר. ממנה הכניסה לכפר היא רגלית, דרך שביל מסודר שצופה אל הים ואל מבצר פלטמון. הטיול בין בתי הכפר בסמטאות האבן הישנות הוא קסום, הכפר יפה כל כך ומדי פעם נגלה בין הסמטאות גם נוף הים. בכיכר הכפר יש כמה טברנות. בכפר פזורות גם כמה חנויות לתוצרת מקומית. עצירה קלה וקסומה בדרך אל או מסלוניקי. קראו פה בהרחבה על הכפר פליאוס פנדלימונאס

שמורת האולימפוס Mount Olympus
ההר המיתולוגי, מקום משכנם של אלי המיתולוגיה היוונית, ההר הגבוה ביוון, הוא יעד חובה לאוהבי הטבע ויכול לשמש טיול בדרך גם הלוך וגם חזור מפיליון לסלוניקי כיוון שכולל הרבה מסלולי הליכה - ואנו מתכוונים למסלולים הקלים לכל המשפחה. מסלולים ארוכים ומאתגרים על ההר לא מתאימים לעצירה בדרך אלא דורשים בסיס משלהם. קראו בעמוד הר האולימפוס על אפשרויות למסלולים קלים עד קלים מאד באולימפוס שתוכלו לעשות בדרך.

הדלתה של אקסיוס Axius Delta
זאת כבר עצירה לחובבי צפרות. שטח הדלתה אינו מתוייר בשום צורה, מדובר באיזור חקלאי גדול מאד במפגש נהרות, שהגדול בהם הוא האקסיוס. הנסיעה בדלתה בדרכי עפר בין מטעים עצומים של כותנה ועוד גידולים, הקשבה וצפיה לאיתור עופות רבים שזהו איזור מחייתם, צפיה בעדרי פרות בר רועות לבדן באחו, סוסי בר, באפלו, ובקתות הדייגים על קו המים שהם חומר טוב לצלמים חובבים. קראו בהרחבה על הדלתה של אקסיוס פה.


שמורת האולימפוס

למגיעים מאיזור מחוז אפירוס (צומרקה, זגוריה, יואנינה)

מטאורה Meteora

כל השנה! זאת עצירת החובה בדרך, במיוחד לאור העובדה שזה לא דורש שום סטיה מהדרך, כי זה פשוט באמצע הדרך. המנזרים התלויים במטאורה הם פלא עולמי, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו ולא מכירים מישהו שיכול להישאר אדיש למקום הזה. יכולים להעיד שגם בפעם השלוש מאות ולא יודעים כמה... העוצמות של המקום הזה לא משאירות אותנו אדישים. הגישה עם הרכב קלה ומגיעה לכניסה אל כל המנזרים והתצפיות. אל רוב המנזרים הכניסה רגלית וכן כוללת טיפוס בהרבה מדרגות, למי שמתקשה, אנו יכולים להבטיח שהיופי של המקום הוא התצפיות ולא תוך המנזרים, אז אל דאגה. זאת עצירה מתבקשת שגם מחלקת יופי את הנסיעה הארוכה, כי הביקור בתצפיות, באחד המנזרים, עצירה לארוחה או קפה, זה אומר הפוגה מנהיגה לפחות שעה וחצי ויותר.


מטאורה. צילום: שרית דוידובסקי

.


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il