כל המידע החשוב ביותר על רילוקיישן ליוון - מעבר מגורים ביוון, מתוך אתר יוון והאיים, האתר הגדול בישראל לתיירות מישראל ליוון הנכתב ע"י ישראלים המתגוררים והעובדים מיוון.
ייעוץ נדל"ן ביוון של אתר יוון והאיים גם למתכננים רילוקיישן ליוון מלבד עזרה בבחירה נכונה של אזור או נכס המתאים לכם ביותר, נשמח לעזור גם בסוגיות של מעבר למגורים ביוון.
מזה מספר שנים אנו עדים לתנועה הולכת וגואה, הן בקרב הישראלים והן בקרב תושבים של מדינות רבות המוצאים ביוון את פיסת גן העדן שלהם. מדוע מגיעים לכאן ממדינות אירופה הקרות? ככל הנראה בעקבות השילוב המנצח של מזג האוויר החם, התרבות המשוחררת והיופי הנרחב שיש למדינה הזו להציע. מדוע מגיעים לכאן הישראליים?
נציין רק מספר סיבות כלליות איתן הרוב יכול להזדהות, את השאר, אם הגעתם לעמוד הזה בעקבות התעניינות ברעיון - אתם תשלימו בעצמכם. מדינת ישראל הופכת ליקרה יותר מיום ליום, הלחץ הכלכלי והן תנאי התחרות גורמים לרבים לסטרס נפשי הפוגם באיכות החיים. בתחומי הפוליטיקה, קשה לשמור על החיוביות. סיבה מרכזית נוספת היא הקרבה לארץ שמאפשרת לשמר קשרים משפחתיים וחבריים, להגיע לבקר בארץ בקלות ובמהירות יחסית וכך גם לצד ההפוך - להיות זמינים לארח את מקורביכם שתמיד ישמחו לשלב חופשה נהדרת בזמן ביקור של חברים / משפחה שמעבר לים.
מי שביקר ביוון, פעם, ועוד פעם, בטח שם לב כמה רגוע ונינוח כאן. כמובן שלהיות תייר זה סיפור אחד, להפוך להיות תושב קבע זה כבר סיפור אחר, מתווספים כל אותם העניינים שיש לנהל בחיינו.
העידן הדיגיטלי בו אנו חיים מאפשר לרבים מאיתנו להמשיך בעיסוקינו גם בשלט רחוק. גם משבר וירוס הקורונה הביא עימו שינויים תפיסתיים והן שינויים גלובליים המובילים כל אחד ואחת מאיתנו לבחון מחדש את מגוון האפשרויות לחיים טובים יותר, שקטים יותר ואולי מעט חופשיים יותר... אז נכון, יוון היא מדינת החופש, גן עדן עילאי, אך גם כאן, כמו בכל מקום אחר בעולם, יש את החסרונות שמטבע הדברים, מאזנים את היתרונות. נתן מספר דוגמאות -
בירוקרטיה שלעתים קשה מאוד להתמודד מולה, משרדים ממשלתיים שכמעט ולא מתפקדים בכלל, פעילות איטית מאוד של גורמים מקצועיים רבים - מה שנקרא פועלים בקצב שנכון להם, השאלה אם קצב זה מספק את הצרכים של הצד שפונה אל אותו גורם מקצועי..
בקיצור, גם כאן ביוון יש חגיגה שלמה שיש ללמוד, להערך אליה ולהבין שבחלק מהמקרים אין מנוס מלהתאים את עצמכם לזמנים ולאורך הרוח של היוונים. כשנכנסים לקצב הזה, פוגשים גם ביתרונות שלו. אנו יודעים, מניסיון אישי והן ממפגש עם רבים שביצעו מעבר / מתעניינים במעבר / נמצאים בשלבי בחינה ראשוניים - אודות החששות, השאלות שעולות, וכמו כל שינוי, גם רילוקיישן בא יד ביד עם תנאי חוסר וודאות. לכן החלטנו באתר יוון והאיים להציע שירות ייעוץ בתחום זה, למזער את חוסר הוודאות ולתת מושג כללי על איך, כיצד, איפה וכל מה שכרוך בתכנון חלק של רילוקיישן ליוון. אם הגעתם עד לכאן, ותרצו שנשפוך לכם אור על המצב הקיים, על האפשרויות שעומדות בפניכם, על האתגרים שתפגשו בדרך ועל הפתרונות היצירתיים שמצאנו לאורך שנות ניסיון רבות - אתם מוזמנים לפנות אלינו לייעוץ רילוקיישן ליוון.
קחו מעט טיפים מסיוון זמיר בנושא רילוקיישן ליוון :
1. אם אתם משפחה עם ילדים שצריכים מסגרת חינוכית, אין לכם מה לחפש דירה לפני שרשמתם את הילדים למסגרת חינוכית כזו או אחרת, כי מיקום המגורים יוחלט ע"פ מיקום בית הספר בו הילדים ילמדו, אתונה ענקית וזמן הנסיעה מדי בוקר לבתי הספר וחזור בסיום יום הלימודים קריטיים לסוגיית בירת מיקום המגורים. לא אחת ישראלים השכירו דירה או רכשו דירה במיקום שאין לו שום קשר לבית הספר דבר שגרם להוצאות מיותרות ובזבוז זמן רב.
2. הדבר הראשון שצריך לעשות מי שרוצה לעבור לגור ביוון הוא להוציא ויזה, יש כמה סוגים של ויזות, צריך לתאם פגישה בשגרירות יוון בישראל [ דניאל פריש 3 בתל אביב ] לכל משפחה יש את סוג הויזה המאים לו ביותר, כלכלית ולכן נושא זה חייב להיות פתור בתחילת התהליך, רק כאשר תקבלו אישור משגרירות יוון שהתהליך "באישור" תוכלו להתחיל בחיפוש מסגרת לימודית, אם אתם משפחה או בית למגורים.
לעוד טיפים בנושא רילוקיישן ליוון בהתאמה אישית, ניתן להרשם לשרות שלנו או לנסות לשאול בעמוד יצירת קשר של אתר יוון והאיים.
ראו גם נדל"ן ביוון - השקעות ביוון
העלויות נובעות בעיקר מאופי החינוך אם אתם משפחה עם ילדים, לרוב ישראלים המתגוררים ביוון שולחים את ילדיהם לבתי ספר בינלאומיים, אלה יקרים משמעותית מהחינוך הממלכתי של יוון והמחירים נעים בין 800 ל 1300 יורו לחודש, גבוהים במיוחד המחירים באזור אתונה [ מזרח אתונה ] שם קיימים שני בתי הספר המכזזיים של זרים ביוון [ סנט לורנס קולג' ] ובית הספר [ וריטה ], בית ספר נוסף פרטי הינו בית הספר האמריקאי בשכונת קיפיסיה בצפון אתונה.
מי שכן יבחר את החינוך הממלכתי [ דורש ידע של יוונית כשפת בסיס ] ישלם מחירים נמוכים משמעותית.
על פניו עלות השכירות ביוון נמוכה משמעותית מאלה של ישראל, אלה שהקרבה הנדרשות לבתי הספר עשוייה להפוך את המצב הזה באופן די משמעותי, כלומר, משפחות עם ילדים שלומדים בבתי הספר במזרח אתונה, סביר שיגורו במרחק לא גדול מבתי הספר, השכונות באזור זה רובן יקרות משמעותית משכונות אחרות במרכז אתונה, לדוגמא, דירת 3 חדרים באיזור VOULA תעלה כ 1500 יורו כולל הוצאות, דירה זהה בפרבר VOULIAGMENI תעלה כ 2000 יורו כולל הוצאות, הפערים בין אזורים אלה לבין דירות במרכז אתונה באזור בתי הספר הממלכתיים גדול מאד, במרכז אתונה ניתן להשיג דירות דומות בעלות של 700 יורו כולל כל ההוצאות, ביעדרים אחרים של יוון שאינם אתונה המחירים נמוכים משמעותית ויכולים להגיע עד 40% פחות מהמחירים הרשומים בעמוד זה.
על אף כל הטוב שיש ביוון צריך לזכור שהמדינה מתמודדת עם אחת האבטלות הגדולות באירופה, צעירים רבים ביוון מחוסרי תעוסקה ולא קל למצוא ביוון עבודה, גם המשכורות ביוון נמוכות משמעותית מהמשכורות בישראל ומשכורת ממוצעת של עובד נעה סביב ה 1200 יורו לחודש, משכורות המינימום סביב ה 800 יורו בחודש, פער גדול מאד למשכורות בישראל למשל. מצב אידיאלי הוא למי שעובד מרחוק ומשוייך למערכת המס של ישראל ורק מתגורר ביוון ואז כביכול ממשתכר לפי ישראל וחי על בסיס ההוצאות הזול משמעותית של יוון, אם כי יש לדעת שלאחר מספר שנים של מגורים ביוון ועבודה בדרך זו הוא עשוי להתקל בקשיים שמדינת ישראל עשוייה להטיל, אלה הופכים את שיטת מחייה זו לבעייתית מבחינה בירוקרטית, אלה שיש מגוון גדול של פתרונות אותם ניתן למצוא בייעוץ עם יועץ מס בין לאומי.
ישראלים ללא ויזה יכולים לשהות ביןן רק 90 יום כל שישה חודשים, מצב שלא מאפשר באמת מגורי קבע ביוון ולכן יש צורך בקבלת ויזה למגורי קבע ביוון, את הויזות מוציאים דרך שגרירות יוון בישראל ברחוב דניאל פריש 3 בתל אביב, יש לתאם מועד למפגש מבעוד מועד, הליך שגם הוא עשוי לקחת מספר שבועות בשל עומס של דרישות לויזות ליוון.
לרוב אם הוזמנת לעבוד ע"י חברה יוונית ביוון, יוכלו לספר לך ויזת עבודה ובני משפחה שאיתך יוכלו "להנות מהקרבה המשפחתית" על מנת לקבל גם הם את הויזה.
אפשרות אחרת עומדת למי שירכוש נכס ביוון ע"פ תנאי המינימום לעלות הנכס, שנעלות בין 250 אלף יורו ועד 400 אלף יורו תלוי באזור ביוון, אלה בהליך נלווה להליך הרכישה יספקו לקונה "גולדן ויזה" המאפשת שהיה ביוון ל 5 שנים ואותה ניתן להאריך דרך מחלקות ההגירה ביוון.
אפשרות נוספת, היא ויזות נווד דיגיטלי או ויזה נוספת קשה יותר להשדה והיא ויזת "בלתי תלוי כלכלית" עם זאת יש לקחת בחשבון שבכל הויזות הללו, לא תהפכו להיות "תושבי יוון" אלה רק תושבים ארעיים [ זמניים ] יש לכך משמעות בכל הצורך בשימוש בתשתיות של המדינה כמו בתי חולים, כניסה לאתרים בהנחה ועוד.
אם יש לכם שאלות בנושא מעבר ליוון תוכלו לנסות לפנות גם למוקד השרות החינמי של אתר יוון והאיים, אך כאמור לדעתנו הדרך הטובה ביותר היא להרשם לשרות ייעוץ מקצועי, בו נעזור לכם גם בשאלות וסוגיות ממוקדות וספציפיות שכל משפחה ומשפחה עשוייה להתקל בה באופן שונה וגם נציע פתרונות, לחצו כאן למוקד השרות החינמי של יוון והאיים או לחצו כאן לעמוד ייעוץ נדל"ן שכולל בתוכלו גם עזרה בנושאים של מעבר למגורים ביוון.
מעוניינים לפרסם מידע או באנר פרסומי בעמוד זה?
השאירו פנייה "למנהל האתר" דרך עמוד צור קשר של אתר יוון והאיים.