בעמוד זה מוסיקה יוונית
חורף של מוזיקה יוונית באתונה
החורף מגיע לאתונה וסלוניקי ואיתו גם ההופעות הכי שוות ביוון. אתר איי יוון מביא לכם את רשימת האמנים והמועדונים הבולטים. ימי ההופעות [ כרגע בשל המצב אין פעילות במוסיקה היוונית ביוון ] בכדי שתוכלו להתחיל לתכנן את הסופשבוע המוזיקלי באתונה או סלוניקי. בנוסף תוכלו לסגור דרך אתר איי יוון מלונות, טיסות, הסעות, הדרכות ועוד. השתמשו בכלים ובמידע שבאתר ותסגרו לעצמם סופ"ש של מוזיקה יוונית עם טובי האמנים היוונים. מזמינים הכל עצמאית, ללא עמלות ובקלות, בימינו זה באמת קל, מזמינים טיסה לאתונה, סוגרים מלון, עושים טלפון למועדונים לסגור לכם מקומות, או פשוט מגיעים למועדונים וזהו, יש לכם אחלה של סופ"ש של מוסיקה יוונית באתונה ומי שיכול להרשות לעצמו אפילו יותר מסוף שבוע אחד, בכלל תענוג, אתונה אחרי הכל היא ממש כאן, ממש פרבר טוב ויפה של תל אביב! אוהבים מוסיקה יוונית? מתכננים נסיעה לאתונה לטברנות? הכנסו לעמוד הפייסבוק "הכל על אתונה" למגוון גדול של המלצות על מוסיקה באתונה! ראו גם : טברנות עם מוזיקה אתונה | הופעות חורף 2019-20 באתונה | ניקוס ורטיס באתונה
מידע מפורט ומעודכן אודות המקומות בהם ניתן להנות מהופעות מוסיקליות באתונה ניתן למצוא בקישורים הבאים:
טברנות עם מוסיקה באתונה - באתר זה תמצאו המלצות על טברנות אותנטיות, איכותיות ואינטימיות באתונה, בהן מופיעים הרכבים מוסיקלים לאורך כל השנה.
המושג טברנה - TAVERN מקורו מהשפה הלטינית והוא מתייחס באופן כללי ביותר למקום בו מוגש אוכל ולעיתים גם מוסיקה חיה יזומה או ספונטנית. עם השנים הפכה הטברנה לסמל בתרבות ובפולקלור היווני. ביוון קיימות אבחנות דקות לגבי סוגי הטברנות. לדוגמה, psarotaverna היא טברנה המתמחה במאכלי דגים, או mezedopolio טברנה בה מוגשים מזטים לצד מנות עיקריות כאשר בחלק מהן מופיעים נגנים/זמרים, koutouki היא טברנה מחתרתית קטנה, מעין בית מרזח עם תפריט פשוט מקום שם היין נמזג מחביות ולא מבקבוקים. לעיתים היא שוכנת במרתף אפוף עשן סגריות המתערבב בריח הבישולים שבמקום יחד עם צלילי המוסיקה. המידע שיובא להלן מתייחס למושג הרחב של הטברנות מכל הסוגים כאשר המכנה המשותף לכולן הוא המוסיקה החיה המושמעת בהן. מספר הנגנים יכול לנוע בין 2 ל 6 כאשר חלקם או רובם מתפקדים גם כזמרים. בדרך כלל מדובר בהרכבים קבועים אם כי הם יכולים לנדוד למקומות אחרים במשך השבוע. מלבד מוסיקת הרבטיקה והלאיקה המוכרת לכם, תוכלו לפגוש טברנות בהן שמים דגש גם על מוסיקה קצת שונה כמו נסיוטיקה, ריקודי עם שונים, ציפטדלי ועוד. הימים הפעילים ביותר מתרכזים מטבע הדברים בסוף השבוע בימים חמישי, שישי ושבת החל מהשעה 22:00 ועד אור הבוקר, ובימי ראשון בצהריים החל מהשעה 14:00 עד לשעה 20:00. יש טברנות בודדות בהן מתקיימות הופעות מוסיקליות גם באמצע השבוע. בכל אופן מומלץ תמיד להתקשר ולוודא את המידע מאחר ודברים עלולים להשתנות, כמו כן כדאי להזמין מקום מראש. לגבי העלות כדאי לציין כי בחלק מהמקומות יש הזמנת מינימום ובטברנות אחרות משלמים על פי מה שמזמינים, במקרים מסויימים אף גובים סכום סמלי עבור הנגנים. בבואכם לטברנה עליכם לזכור כמה כללים: קצב החיים של היוונים שונה בתכלית ממה שאנו רגילים אליו, הבילוי במקומות הללו נמשך שעות רבות ולכן צריך לגלות סבלנות, לא מסיימים כאן את הארוחה תוך שעה, ההגשה יכולה להימשך מספר שעות. בנושא המוסיקה, קחו בחשבון שמדובר כאן בדינמיקה שונה, האוירה כאן לא פורמלית ולא ממהרים לשום מקום, אל תצפו ל"בום" על ההתחלה, הערב מתפתח לאיטו בדומה לתבשיל טוב, האנרגיות והאוירה הלוהטת תופסים תאוצה בדרך כלל עמוק לאחר חצות. טיפ קטן - אל תנסו להפגין את כישוריכם המוסיקלים בכך שתיגשו למיקרופון ותתחילו לשיר, היוונים מנומסים ולא יסרבו, אך הם אינם אוהבים זאת.
הופעות במועדונים ובבוזוקיות - באתר זה תמצאו פירוט והמלצות על ההופעות במועדונים הגדולים ובבוזוקיות של אתונה. בניגוד לטברנות, כאן מדובר על מקומות גדולים, המוניים ובעלי אופי שונה לחלוטין מהטברנות. במקומות הללו נוהגים להופיע הזמרים/ות הגדולים והמפורסמים. עיקר הפעילות היא בעונת הסתיו והחורף. במהלך חודש אוקטובר מתגבש לוח ההופעות במועדונים השונים. אנו כאן נשתדל לעדכן אתכם באופן שוטף בנוגע למופעים המרכזיים והאיכותיים מתוך ההיצע הגדול הקיים. מרבית ההופעות מתקיימות בימים שישי ושבת החל מהשעה 23:00 (אלא אם כן צויין אחרת). רצוי מאד להגיע למקום עד השעה הזאת למרות שההופעה מתחילה בדרך כלל עם זמרי חימום. בכל אופן מומלץ להתקשר ולהזמין מקום מראש בין שבוע לשבועיים לפני מועד ההופעה. (הקידומת ליוון היא 0030) רצוי מאד גם לוודא קודם ההגעה באם לא חלו שינויים כלשהם בתכנית. בחלק קטן מהמקומות מתקיימות הופעות גם בימי חמישי בערב, ובחלק אחר גם בימי ראשון בצהריים. המחירים נקובים בדרך כלל לזוג או ל 4 אנשים. המחיר לזוג נע בדרך כלל בין 80 ל 100יורו והוא כולל בקבוק יין ולעיתים גם צלחת פיצוחים או פירות, המחיר לשולחן ל 4 אנשים הוא בהתאמה, בין 160 ל 200 יורו, כולל בקבוק ויסקי או וודקה וכדומה. בחלק מהמקומות יש אפשרות להתמקם בבר ובדרך כלל זה כרוך בעמידה, המחיר במקרה זה נע בין 15 ל 20 יורו כולל משקה ראשון.
הופעות מיוחדות וחד פעמיות באתונה - בנוסף לסצנת ההופעות הנערכות באופן קבוע במאות הבוזוקיות והטברנות של אתונה לאורך כל ימות השנה, וללא תלות בעונה זו או אחרת, מתקיימות גם הופעות מוסיקליות חד פעמיות או למספר פעמים מועט. בהופעות מעין אלה ניתן לחזות בכל מיני איחודיי "אד הוק" ושיתופי פעולה בין זמרים שונים, במועדונים קטנים ועד לבוזוקיות והאולמות הגדולים. זה יכול להיות במסגרת של ערב הוקרה (afieroma ביוונית) לזמר מסויים בעודו בחיים או לאחר מותו, או הופעה סביב נושא מוסיקלי מסויים, לא מדובר כאן בהכרח בסגנונות המוכרים של הרבטיקה והלאייקה, אלא גם מוסיקה עכשווית יותר. לחיצה על הקישור תוביל אתכם לרשימת אותם מופעים מיוחדים. כך שאם אתם מגיעים לאתונה בזמן נתון כל שהוא לאו דווקא בסופי שבוע שם מתרכזים מרבית המופעים, תוכלו להנות ממופע מוסיקלי חד פעמי ולא שגרתי עם אמנים וסגנונות מגוונים. כמו כן תוכלו למצוא בעמוד זה את רשימת ההופעות המתקיימות מתחת לכיפת השמיים בחודשי הקיץ, (מועד בו אין פעילות בבוזוקיות ובמרבית הטברנות יש פעילות מצומצמת). בהופעות אלה משתתפים מיטב אמני יוון.
חורף של מוסיקה באתונה, כל המידע לפניכם:
שלא כמו שרבים נוטים לחשוב, אתונה בחורף זה הזמן הטוב ביותר לצפות במופעי מוסיקה יוונית שמחממים את הלב, כי דווקא כשבחוץ קר וגשום, דוקא אז חוזרים לאתונה כל הזמרים שיצאו לסיבובי הופעות בקיץ וברחו מהחום הכבד. החורף באתונה הוא המועד הכי חם של הסצנה המוסיקלית. צאו לסופ"ש של מוסיקה יוונית באתונה. אין צורך לקנות חבילת נופש לאתונה ולשלם עמלות לסוכני הנסיעות, הזמינו בעצמכם הכל לבד באינטרנט, טיסה + מלון בנפרד דרך אתר איי יוון הישראלי, בשיתוף אתר אתונה וצאו להופעות מוסיקה יוונית הטובות ביותר באתונה, עכשיו בתחילת החורף מתחיל האקשן. שימו לב את הכרטיסים להופעות ריכשו ישירות מהמועדונים באתונה, המחיר לכרטיסים הנרכשים באתונה, זולים מאלה המוצעים במסגרת החבילות לאתונה או באמצעות סוכנים ישראלים.
המלצה על חברת הסעות להופעות באתונה
אם אתם קבוצה של כמה חברים, תוכלו להזמין את חברת אי אר די להסעות גם מנמל התעופה של אתונה למלון שלכם וגם להופעות שאתם מתכננים להגיע אליהם, בנוסף חברת אי אר די מקיימת סיורים מודרכים מעולים באתונה שאנחנו ממליצים לכם עליהם בכיף, קחו יום אחד וצאו לסיור באתונה או מחוץ לאתונה, לאפידברוס, הפלופונס, תעלת קורינטוס, או אפילו נסיעה לדלפי או למטאורה, ליצירת קשר עם אי אר די לחצו כאן למלונות באתונה לחצו כאן
| טיסה לאתונה | לינה באתונה | טיסה לסלוניקי | לינה בסלוניקי | העברות והסעות
סלוניקי:
מועדון Orama
כתובת: Peraias 16 Thermi
ניקוס ורטיס - שישי, שבת מ-22:00 (אוגוסט-ספטמבר)
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2310-474748+
מועדון Fix
כתובת: 26is Oktovriou 15
לפטריס פנדזיס - שישי, שבת מ-22:00
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2310-474748+
מועדון Stage Live
כתובת: 26is Oktobriou 27
ואסיליס קראס, קטי גרבי, כריסטוס מדיניאטיס - החל מ-24 בנובמבר מדי שישי ושבת
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2310-566768+
מועדון Club Vogue
כתובת: 26is Oktobriou 23
ואסיליס קאראס, כריסטוס מנידיאטיס, קטי גרבי - מדי שישי, שבת (נובמבר-ינואר)
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2310-518070+
מועדון Stage
כתובת: Sokratous 25
פאולה, סטליוס פוקוס ואמנים אורחים - התעדכנו באתר על הופעות אורחות- מדי שישי, שבת מ-23:00
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2310-566768+
Prinkepesa
כתובת: Filiis Eterias 5
מוסיקת רמבטיקו Live מדי שישי שבת מ-23:00
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2310-273542+
Tavern Rembetika Ladadika
כתובת: Pindou 2
מוסיקת רמבטיקו Live מדי סופשבוע מ-22:30
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2210-500185+
Rembetiko Sergiani
כתובת: Platonos 64, Evosmos
מוסיקת רמבטיקו Live מדי שישי, שבת מ-22:00
הזמנת שולחן: התקשרו בשעות הערב ל: 30-2210-703535+
מוסיקה יוונית
המוסיקה היוונית נחשבת לאחת העתיקות בהיסטוריה, אם תשאל יווני הוא יאמר לך בודאות שהמוסיקה התחילה אצלהם. בעת העתיקה של יוון אכן התחיל בעצם המושג הנקרא "תיאוריה של המוסיקה", או תיעוד ורישום של המוסיקה. היוונים בעצם קישרו בין הצלילים לדף והתחילו ליצור מערכת ממוסדת של סולמות ורווחים ומודלים שהעולם המערבי המשיך להעתיק ולפתח עם השנים. למעשה המוסיקה שירתה בעיקר את התיאטרון בעת ההיא, מקהלות גדולות המספרות את סיפורי האלים לקהל בשירה וניגון ליוו את מהלך ההצגה. בין הכלים היוונים הקדומים ניתן למצוא את האולוס, זהו מאין חליל מאורך שהיו מנגנים בשניים כאלה בו זמנית ומקפצים. (מי שראה פנטזיה של וולט דיסני בוודאי יזכר ביצור חצי איש חצי חיה שניגן על חליל כזה). כמו כן היה את הלירה, מאין נבל קלאסי בעל צורה עגלגלה ומעודנת עליו פורטים באצבעות, המיתולוגיה היוונית מספרת שהאל הרמס יצר את הלירה הראשונה משיריון של צב. המוסיקה הייתה חלק חשוב ביותר בתרבות היוונית וכל נער נדרש ללמוד החל מגיל שש את התיאוריה המתפתחת, ובכך להאדיר את האלים ואת התרבות. שנים אחר כך סביב המאה התשיעית לספירה היו שתי תנועות מוסיקליות משמעותיות, האחת נקראה אקריטיק, קבוצה ששיריה עסקו בעיקר בלוחמים האמיצים ששמרו על גבולות הממלכה הביזנטית. ולאחר נפילת הממלכה היתה קבוצה נוספת הנקראה קלפטית שסימנה את תחילת המהפכה היוונית לשיחרור עצמאותה של יוון השירים עסקו בעיקר בשירי אהבה, חתונה, שירי חופש וגלות. ב1800 החלה פריחה מחודשת ש המוסיקה היוונית, מלחינים מפורסמים כמו ספיירידון קסינדאס, ספירידון סאמאראס (שהלחין את ההמנון האולימפי של יוון), ניקולאס מנתזיירוס (שהלחין את ההמנון הלאומי), דימיטריס ליאליוס, ועוד שכתבו בעיקר על חיי היום יום ועל הרוח הכללית.
האי סירוס ביוון, אתר חובה לחובבי מוזיקה יוונית, באי זה נולד גדל ושאב את ההשראה הזמר הידוע מרקוס וואמארקיס, שיטוט בסימטאות הרמופולי ובאנו סירוס ותבינו כמעט הכל, בקיצור הביקור כאן הוא חובה. מרקוס ואמוואקאריס או כפי שכולם מכנים "הפטריאך של הרבטיקו", נחשב לאחד מגדולי זמרי ונגני זרם הרבטיקו היווני Rebetiko. מספיק שתאמר את השם מרקוס וכולם ידעו על מי מדובר. הוא נולד בחודש מאי, שנת 1905 באי סירוס למשפחה קתולית אדוקה שהשתייכה לתנועת ה"פראנקים" באי. אביו נהג לנגן על סוג של חמת חלילים יוונית הנקרא גאידה Gaida ובצעירותו אהב מרקוס ללוות אותו בתיפוף. בגיל שמונה נאלץ לעזוב את בית הספר ולעזור לאימו בפרנסת הבית, בתחילה עבד במפעל כותנה, ולאחר מכן המשיך בעבודות מזדמנות כמו נער עיתונים, עוזר קצב ועוד. לאט לאט היתדרדר מרקוס אל עולם הפשע, ובגיל 12 כבר הפך להיות מבוקש של המשטרה, והוא נאלץ לתפוס סירה לפיראוס ולהתחיל שם חיים חדשים. כשהיה בן חמש עשרה עבד קשה בבקרים כמעמיס פחם על אוניות מסע, ובלילות אהב לצאת למועדוני חשיש אפלוליים ולרדוף אחר בחורות. האגדה מספרת כי לילה אחד במועדון הקבוע שנהג לצאת אליו בשם תקס Tekes, שמע לפתע קול מרטיט לבבות של מיתרי בוזוקי, שריגש והסעיר אותו עד כדי כך שנשבע שאם תוך שישה חודשים הוא לא ידע לנגן על כלי זה, יחתוך לעצמי את ידו הימנית. ואכן כך קרה שתוך פרק זמן קצר החל לנגן ולהלחין את שיריו שלו ולהופיע בליווי להקה קטנה שאיגד סביבו. בתחילה היו מופיעים במועדוני חשיש מחתרתיים ואפלים, אך אם חלוף הזמן הוזמן לנגן במקומות פופולריים וגדולים יותר, שהביאו אותו להקליט את תקליטו הראשון בשנת 1932 לחברת קולומביה. קולו המיוחד והנועז של מרקוס שמעולם לא הגדיר עצמו כזמר הפך להיות פופולרי וסימל את ייחודיותו. הפופולריות שלו תפסה תאוצה אדירה במהלך שנות השלושים, בה הקליט והשתתף בעשרות אלבומים. בשנות הארבעים למרות כניסת הרבטיקו לזרם הראשי במוסיקה על ידי שינוי נושאי הכתיבה משירי חשיש, נשים וכלא לשירי אהבה מתקתקים, והוספת כלים מערביים חשמליים, המשיך מרקוס להקליט אלבומים בסגנון השורשי ולשמר את המסורת. בהמשך השנים התהפך גורלו ועם פלישת הנאצים והמלחמה המוסיקה שלו הפסיקה להיות פופולרית והוא סבל ממחלה בכפות ידיו. אך בשנות השישים האיר מזלו שוב כשהוזמן להתארח אצל ואסיליס ציצאניס Vassilis Tsitsanis שהיה פופולרי, ולשוב ולהחיות את שירי הרבטיקו הישנים אל מול קהל מרוגש. מרקוס מצא את מותו בשנת 1972.כשהוא בן 66 שנים באי בו נולד סירוס.
המאה העשרים של מוסיקה יוונית
תחילת המאה אופיינה בסגנון המוסיקה המחתרתית רמבטיקה שהושפעה ממוסיקה אשר הגיעה מיותר משני מיליון פליטים מאסיה ששבו מן הגלות. הרמבטיקה עסקה בעיקר בלבבות שבורים, בעישון חשיש, ריקודים ושתיית אלכוהול והיא נאסרה על פי החוק ונוגנה רק במקומות חשאיים ובמחתרת. חובבי הרמבטיקה השתייכו בדרך כלל למעמד הפועלים שהשתחררו מכובד החיים על ידי שתייה, סיחרור ושבירת צלחות. כאן המקום לציין רוזה אשכנזי, הזמרת ממוצא יהודי שפרצה גבולות ונחשבה לבעלת קול יחודי, היא שרה בסגנון סמירנאיקה, סגנון שאומץ על ידי אותם יוונים שגורשו מאיזמיר ואזורי אסיה הקטנה.
בשנות החמישים הלאייקה תפסה הכרה על ידי מספר להיטים מוכרים והחלה לככב בסרטים, וברשתות הרדיו, הלאייקה זהו סיגנון רומנטי ועממי שיצא מהרמבטיקה אך התכנים והמיקצבים שונו במקצת עם השפעות מערב אירופאיות שהכלי העיקרי בו הינו בוזוקי. זמרים וזמרות רבות התפרסמו ביניהם ננה מושורי, גיאניס ווגיאטזיס, ועוד ששרו משיריהם של מלחינים כמו מאנוס חאג'ידאקיס. אנשים התחילו לצרוך את התקליטים ובמהלך שנות השישים לאייקה נוגנה בכל בית שני ביוון ונהייתה לאופנה פופולרית, החלו להיפתח "טברנות" שהציעו בית לאמני הלאייקה והופעות חיות. בשנים אלה היה סגנון נוסף שנקרא דמוטיקה, סגנון זה הוצג כמייצג הלאומי של המוסיקה היוונית בשבע שנות הדיקטטורה אך לא שיקף כלל את המוסיקה היוונית האותנטית ויצר מאין זכרון כואב בקרב התושבים.
החל מאמצע שנות השישים החל לבצבץ לו סגנון נוסף שנקרא "נאו קימה" הגל החדש, העידן החדש של המוסיקה היוונית ששילב את הקלאסיקה היוונית עם המודרניות שבבלדות רוק ובלוז מערביות, הסגנון סחף בעיקר צעירים אינטלקטואליים תחום הלאיקה קיבל תאוצה רבה ויוצרים כדוגמת המלחין כריסטוס ניקולופולוס יצרו מאות ואלפי להיטים בשנים הללו דרך כוכבו של סטליוס קזנג'ידידיס שרבים משיריו עשו עליה לישראל ונתנו דחיפה לפופולאריות של המוסיקה היוונית בארץ. בשנות השבעים הייתה מעין תחייה של הרמבטיקה החשאית בין השאר על ידי נגן הבוזוקי ג'ורג' דאלאראס ועוד שותפים שהחיו אותה על ידי גירסאות מחודשות לשירים ישנים. זמרים נוספים שנתנו את הטון בשנים הללו הם ויקי מוסחוליו, יאניס פריוס, חאריס אלכסיו, סטרטוס דיוניסיו ועוד רבים וטובים. לתודעה העולמית הגיעה המוסיקה היוונית על ידי מלחינים כמו מיקיס תאודוראקיס ומנוס חג'ידאקיס, ובקרב חובבי הרוק הפסיכודלי והאלקטרוניקה המוקדמת אפשר להזכיר את ונגליס ואת דמיס רוסוס.
המוסיקה היוונית וישראל
אריס סאן היה ללא ספק האיש שבזכותו החלה החשיפה והאהבה הגדולה למוסיקה היוונית בארץ. הוא כבש את לבבות הישראלים באמצעות להיטים קליטים כמו בום פם, אשר לוו בצלילי הגיטרה החשמלית שהחליפה את הבוזוקי המסורתי. עוד קודם לכן בוצעו בארץ שירים רבים של מלחינים יוונים דוגמת מנוס חגידאקיס על ידי אריק איינשטיין, כמו למשל "איילת אהבים". בשנים הללו 60 + 70 הכירו כאן בעיקר את ננה מוסחורי, קזנג'ידיס וסטרטוס דיוניסיו. הדחיפה הגדולה הגיעה לאחר צאת הדיסק של יהודה פוליקר, "עיניים שלי" בשנת 1985. דיסק בו היו ביצועים אשר שמרו נאמנות למקור מכל הבחינות. כתוצאה מכך התחלנו לשמוע ברדיו גם את ביצועי המקור של חאריס אלכסיו ויורגו דלאראס. דאלאראס ואלכסיו הינם מגדולי הזמרים המצליחים והידועים ביותר ביוון בכל הזמנים ביוון וכמובן מחוץ ליוון, שניהם הגיעו מספר פעמים להופעות בארץ ומילאו את היכלי קיסריה, היכל התרבות וביניני האומה. ואיך אפשר בלי גליקריה, הזמרת החביבה שהצלחתה בישראל דחפה את הקריירה שלה גם ביוון. בעקבות כך ומאז תחילת שנות האלפיים גילו את ישראל ואת הפוטנציאל שבה זמרים וזמרות נוספים מיוון. ניתן להזכיר כאן שמות גדולים נוספים כדוגמת אלני ויטאלי, יאניס פריוס, ווסיליס קאראס. דימיטריס באסיס, יאניס קוציראס ועוד... הם מגיעים אלינו לגיחות קצרות, בדרך כלל בעונת הקיץ. מועד בו אינם מופיעים ביוון.
ראו גם יוון מהסרטים
נוסעים לאתונה לשמוע מוסיקה יוונית בחודשי החורף וזקוקים להמלצה על מלון?
השאירו פנייה לצוות השרות של אתר יוון והאיים ונשמח לעזור, השרות ללא תשלום.
רוצים לפרסם בעמוד זה של אתר יוון והאיים מודעת דרושים הקשורה למוסיקה יוונית או לנגנים, צרו איתנו קשר, הפרסום ללא תשלום [email protected]
המעוניינים לפרסם הופעות של מוסיקה יוונית בישראל בעמוד זה של אתר יוון והאיים מוזמנים ליצור קשר למייל [email protected]