האתר המקצועי בישראל ליעוץ, תכנון והזמנה של חופשה או טיול ביוון
Greece and the islands- אתר יוון והאיים
עמוד הבית » פסטיבלים ביוון

פסטיבלים ביוון

פסטיבלים ביוון

לוח השנה היווני מלא בקרנבלים, פסטיבלים, חגיגות וארועים מיוחדים. חלקם קשורים באופן ישיר לחגים דתיים כמו פסטיבל Apokries או Ester, אחרים הם פסטיבלי פולקלור, תרבות ומוזיקה המתמקדים בנושאים ובמיקומים שונים של יוון, כמו פסטיבל הגיטרה של האי סירוס, פסטיבל אתונה-אפידאורוס, פסטיבל המוסיקה של האולימפוס, פסטיבלי אוכל ורבים אחרים. לכל אי וכפר ביוון יש את הקדוש הנחשב לפטרון שמגן על המקום וכמו כן, כל כנסייה מוקדשת לקדוש מסויים, "ביום השם" של הקדוש נערך טקס הילולה הנקרא Panigiri. פנגירי הוא פסטיבל בעל אופי דתי שכדאי לחוות, אם מתקיים בקרבתכם בעת טיולכם ביוון. ראו בעמוד זה של אתר איי יוון הישראלי עדכונים ומידע על פסטיבלים מובחרים ביוון וכן ארועים מיוחדים שיכולים אולי לעניין אתכם.

קרנבל Apokries  
הוא אחד הפסטיבלים המסורתיים, הססגוניים והמיוחדים ביותר ביוון. משמעותו היא "ביי ביי בשר" :-) והוא נחגג במשך שלושה שבועות שקודמים לאבעים הימים שלפני פסחא בהם לא אוכלים בשר. הפסטיבל כולל תהלוכות, תחפושות, שתיית יין, מוזיקה, ריקודים ואכילת בשר כמובן. Apokries ביוונית פירושו הימנעות מאכילת בשר. היוונים האורתודוכסים נמנעים מאכילת בשר בתקופה שלפני בחג הפסחא במשך 40 ימים. שלושת השבועות של פסטיבל אפוקריאס מסתיימים בלילה שבין יום ראשון ל "יום שני הנקי" Clean Monday, וביום זה נוהגים לצאת לפיקיניקים המוניים במרחבים הפתוחים ולציין את תחילת תקופת ההימנעות מבשר. זה קורה שבעה שבועות לפני חג הפסחא היוווני האורתודוכסי. התאריך משתנה בהתאם ללוח השנה, הפסטיבל מתרחש בדרך כלל סביב סוף ינואר, פברואר ותחילת מרץ, תלוי בלוח השנה ובמיקום האירוע.
Tsiknopempti "יום חמישי המעושן" חל 11 ימים לפני יום שני הנקי, הוא יום בו מתרחשת חגיגה מטורפת של אכילת בשר המונית, שמחוזקת בהרבה אלכוהול, שירה וריקודים בכל עיר ביוון. לכל איזור יש את האופי והפרשנות שלו לחגיגות. שורשיו של הפסטיבל מגיעים עד לפולחן הקדום לדיוניסוס אל היין, הפוריות והתיאטרון במיתולוגייה היוונית.
ראויות לציון מיוחד הן החגיגות והמסיבות הססגוניות הנערכות  בפטרה Patras שבצפון מערב הפלופונס, החגיגות שבעיר רתימנו Rethymno שבכרתים, והחגיגות בקסנטי Xanthi שבצפון מזרח יוון. אם אתם רוצים לקחת חלק בפסטיבל יווני אמיתי זה זמן טוב להגיע ליוון. ברתימנו ובפטרה נערכות תהלוכות ומצעדי קרנבל תחפושות ברחובות העיר בסופי השבוע של ימי הפסטיבל והאווירה כאן יוצאת דופן ומיוחדת.
תיירים רבים מגיעים במיוחד גם לאי האותנטי סקירוס, שבו חוגגים את האפוקריאס בתהלוכה גדולה בה משתתפים כל תושבי האי המחופשים לעיזים, רוחות רפאים ושדים, הם חגורים בפעמוני בקר ונושאים בידיהם קילשונים. כולם שרים, רוקדים ומקפצים לכל עבר, כפי שניתן לראות בסרטון. 

רתימנו כרתים - פרטים על ארועי הפסטיבל ברתימנו בקישור זה 

קרנבל אפוקריאס באתונה  - מתקיים השנה החל מ 5 בפברואר עד ל 27 במרץ 2023.
הפסטיבל לוקח חלק ברחבי העיר אתונה וכולל מגוון גדול של ארועי תרבות ומוזיקה כולל הופעות רחוב, תהלוכות ומנגל ענק מרכזי בכיכר סינטאגמה. בכל מקום אפשרי מתקיימות מסיבות, הברים התוססים מלאים בחוגגים ופתוחים עד אור הבוקר. הכניסה לרוב האירועים ללא תשלום. כל הפרטים בקישור זה

מלחמת הקמח השנתית בעיר Galaxidi - גלקסידי 
מתרחשת תמיד "ביום שני הנקי" - מסורת ארוכת שנים של מלחמת קמח ברחובות. זהו אירוע מרשים,יוצא דופן וביזארי למדי הכולל מסיבה גדולה ברחובות. האירוע בא לציין את סוף תקופת הקרנבלים עד תחילת הפסחא. ע"פ המסורת מיום זה עד פסחא אסור לחגוג ביוון. 1.5 טונות של קמח צבעוני מושלכים לכל עבר על ידי תושבי העיירה והתיירים הרבים. המשתתפים לבושים בגדי פלסטיק, פניהם צבועים בפחם ומשקפי בטיחות מכסים את עיניהם. התיירים אשר אינם משתתפים בהשלכת הקמח  מוצאים נקודות תצפית ראויות כדי להנות מההצגה.. מקורו של הטקס הוא במאה ה 19. כאשר העות'מאנים שלטו במקום היה חל איסור על קיום קרנבלים, למרות האיסור התושבים רקדו ברחובות כשפניהם צבועים בפחם כאות מחאה נגד השלטון העותמאני, בהמשך הם הוסיפו את הקמח הצבעוני. גלקסידי היא עיירת נמל קטנה הממוקמת במפרץ הקורינתי, דרומית לרכס הרי פרנאסוס, מרחק 3 שעות נסיעה מנמל התעופה של אתונה. מלחמת הקמח הצבעוני בגלקסידי המלאה בשמחה והומור שווה בהחלט ביקור,  ראו מלונות ב : galaxidhion

ראו מלונות ב : galaxidhion

Anastenaria - הליכה וריקודים על גחלים לוהטות  - חגיגה מסורתית לכבודו של Saint Konstantinos המתקיימת ב-3 כפרים בצפון מזרח יוון: Agia Eleni + Kerkini הקרובות לעיר Serres וגם ב Langadas הסמוכה לסלוניקי. מדובר בכפרים המאוכלסים בצאצאי פליטים ממזרח תראקייה (המכונים בשם אנאסטנארידים) שהתיישבו באזור סביב 1923 לאחר חילופי האוכלוסין שנערכו עקב מלחמות הבלקן. לפני הצעידה והריקוד על גבי הגחלים נכנסים המבצעים לאקסטזה מעין טראנס של ריקודים, הם מאמינים כי במהלך ביצוע האקט הם "נתפסים" על ידי הקדושים שיגנו עליהם. במשך שלושת ימי הפסטיבל מתקיים טקס של הקרבת בעלי חיים אשר בסיומו מתקיימת סעודה. מקור הטקס נעוץ בשריפה שהתרחשה בכנסיית סנט קונסטנטינוס במאה ה13 בכפר Kosti (כיום בשטח בולגריה) תושבי המקום מיהרו להיכנס לכנסייה הבוערת ולחלץ את הקהל שהיה במקום, להפתעתם הרבה הם גילו כי כל האייקונים והסמלים של הקדושים שהיו בתוך הכנסייה, נותרו ללא פגע לא עלו באש. יש הטוענים כי המנהג הפגאני של הליכה על גחלים קשור לטקסים שנעשו על ידי כתות בסגידה לאל דיוניסוס. 

קרב זיקוקים באי כיוס ומופעי ירי זיקוקים בכל רחבי יוון
זה קורה בכל שנה בלילה שבין שבת לראשון Ester Sunday כמעט בכל מקום ביוון, ירי של זיקוקים, פצצות תאורה או נפצים בכל רחבי יוון. האירוע המסורתי והססגוני ביותר מתרחש באי היווני חיוס, שם מתקיים קרב של ממש בין הכנסיות Saint Mark ו Virgin Mary. הכנסיות שנמצאות האחת מול השניה משמשות כמטרות נייחות, בשבת בערב לקראת השעה 20:00 מתחיל ירי הדדי של זיקוקים ופצצות תאורה למיניהן, המרחב הפתוח בין הכנסיות אפוף עשן והרעש מחריש אוזניים, זהו אירוע יוצא דופן והומוריסטי בו המקומיים ואלפי התיירים מריעים בקול רם. התוצר מרהיב ומרתק וכדאי להגיע אליו ולחזות בו. פרטים על הגעה ומלונות ראו בעמוד האי חיוס באתר איי יוון.



Ester Sunday: זהו היום הראשון של חג הפסחא. (היוונים כפופים לכנסייה האורתודוכסית ולוח הזמנים שלהם לא תואם את זה של הנצרות הקתולית). חוגגים בו את תחייתו של ישו כמו גם את בוא האביב. החגיגה נפתחת ערב קודם לכן, זה קורה תמיד במוצאי שבת, החוגגים יוצאים מהכנסיות לקראת חצות כאשר הם נושאים בידיהם נרות דלוקים ולפידים בוערים וצועדים לבתיהם. ארוע בעל אופי רוחני ונוצץ. ביוון לא צריך להיות דתי מוצהר כדי להשתתף בטקסים מעין אלה, זוהי ארץ מאמינה ברובה והחגיגות המסוריות מקובלות בה מאד. למחרת היום נערך משתה גדול, זאת לאחר 40 ימים בהם המאמינים לא אכלו בשר. בכל מקום מתקיימות ארוחות כיד המלך ממיטב המטבח היווני כאשר הכבש הצלוי ובקבוקי היין מהווים את גולת הכותרת. לחם הפסחא הרך והמתוק מונח על השולחן יחד עם הביצים האדומות המסמלות את ההתחדשות ואת תחייתו של ישו. בכפרים נערכות חגיגות משותפות עם ריקודים מסורתיים וזיקוקים מה שמעניק לכל הארוע גוון שמח שונה ושמח מאשר בערים. אם אתם באתונה, אז אל תחמיצו את תהלוכת הלפידים המיסטית והמרהיבה של ערב הפסחא במוצ"ש הנערכת בגבעת הליקאביטוס.   

St George Festival - פסטיבל סנט ג'ורג' באראכובה: פסטיבל מקומי ואותנטי המוקדש לכבודו של הקדוש ג'ורג' (יורגו ביוונית) פטרון העיירה המקסימה אראכובה הנמצאת למרגלות הר פרנאסוס. אם תשאלו את תושבי העיירה הם יספרו לכם על הניסים והנפלאות שחולל הקדוש, מהשתתפותו בלחימה בקרב מול העותמאנים ב1826, ועד להופעתו באמצע סופת שלגים בה הוא מציל אנשים ממש בימים אלה. ההילולה הנמשכת 3 ימים מתחילה במיסה המונית ברחבת הכנסייה על שם הקדוש. התושבים עוטים על עצמם בגדים מסורתיים ומשתתפים במצעדים ותהלוכות צבעוניות בליווי מוזיקה עם כלי נגינה מסורתיים כמו כינור וקלרינט. מאות כבשים נצלים על גבי האש בכל פינה והיין זורם חופשי, תחרויות ספורט כמו הרמת משקולות, קפיצה למרחק ולגובה וריצה, מתבצעות עם הלבוש המסורתי, הזוכה בכל תחום מקבל פרס בדמות כבש חי אותו הוא תולה בגאווה על הצוואר. חגיגה עליזה המשכיחה את כל הצרות... רק שעתיים מאתונה, כדאי להשקיע מאמץ ולהגיע לכאן.

סירוס - אי הפסטיבלים: בעיירה המקסימה והציורית הרמופוליס בירתו של האי סירוס מתקיימים מידי שנה בתקופה שבין חודש אפריל לאוקטובר, פסטיבלים בינלאומיים ידועי שם ומוניטין בנושאי מוזיקה, סרטים, ריקוד ומחול, תיאטרון, תקשורת חזותית ועוד ועוד.. בין הבולטים והמפורסמים שבהם ניתן לציין את הבאים: פסטיבל מקהלות, פסטיבל סרטים, פסטיבל גיטרה, פסטיבל אקורדיאון, פסטיבל רבטיקו ע"ש מרקוס במבקאריס, פסטיבל אנימציה, פסטיבל ג'ז. רובם ככולם בהשתתפות אמנים מהעולם. את הרשימה הכללית והמעודכנת לשנת 2020 תוכלו למצוא בעמוד האי סירוס

פסטיבל אתונה אפידאורוס - Athens &Epidaurus Festival: פסטיבל הקיץ היווני הבולט והארוך ביותר. מאז 1955 זהו האירוע התרבותי החשוב ביותר בתחומי המוזיקה, תיאטרון, אופרה, מחול ואמנות חזותית. הפסטיבל מתקיים בכל שנה בחודשים יוני עד אוגוסט. משתתפים בו אמנים מקומיים ובינלאומיים הזוכים להערכה רבה ברחבי יוון ובעולם. מרבית הארועים העיקריים מתרחשים מתחת לכיפת השמיים בשני התיאטראות העתיקים אשר באתונה ובאפידאורוס: תיאטרון "אודאון הרודוס אטיקוס" שנבנה בשנת 161 הממוקם למרגלות האקרופוליס בו נערכות מרבית ההופעות המוסיקליות של הפסטיבל עם 5000 מקומות ישיבה. תיאטרון אפידאורוס - נמצא בחבל ארגולידה אשר בפלופונס מרחק שעתיים נסיעה מאתונה. הוא מכיל כ 14000 מקומות ישיבה ומפורסם גם בזכות האקוסטיקה הנדירה שלו המאפשרת לכל צופה לשמוע קולות דיבור ונגינה מהבמה ללא אמצעי הגברה. במקום זה מתקיימות הופעות תיאטרון הקשורות לדרמה יוונית עתיקה, טרגדיות וקומדיות המבוצעות על ידי קבוצות תיאטרון מרחבי יוון והעולם. התיאטרון הוקם במאה הרביעית לפני הספירה במתחם של מקדש אסקלופיוס שהיה אל הרפואה ובנו של אפולו על פי המיתולוגיה היוונית. ארועים נוספים נערכים גם במקומות מודרניים סביב אתונה.

פסטיבל המוסיקה של נאפפליו - Nafplio Music Festival: מתקיים השנה ב 8 עד ה 16 ביולי, 2023 וזו תהיה השנה ה- 31 לקיומו ברציפות בעיר הציורית והנפלאה נאפפליו. זכה לפרס הפסטיבל הטוב ביותר בסוגו מטעם איגוד מבקרי המוזיקה של יוון. מגוון רחב של מופעי מוזיקה של אומנים יוונים ואורחים מחו"ל. המופעים מתקיימים בספוטים המיוחדים של העיר כמו: הנמל, מצודת פלמידי, כיכר סינדגמה רחבת הפרלמנט ההלני הראשון, כנסיית סיינט ג'ורג' ועוד... זוהי הזדמנות טובה לבקר בעיר הקסומה. ניתן להתעכן בתכנית המלאה באתר הפסטיבל.

פסטיבל שבוע הצי Navy Week Festival: מתקיים סביב סופ"ש האחרון של חודש יוני. חגיגות שבוע הצי נערכות לציון מערכת היחסים הארוכה של היוונים עם הים. החגיגה נערכת ברבים מנמלי הים, כאשר המוטיב העיקרי הוא שחזור קרבות ימיים וסיפורי גבורה מן העבר המשולבים בשתייה כדת וכדין, מוסיקה, תחרויות שייט ושחיה. כמה מהמיקומים שכדאי להיות בהם ולחזות באווירה השמחה הם העיירות Kaloni ו Molivos באי לסבוס, ב Souda הסמוכה לחאנייה אשר בכרתים, וכמובן בנמל האי הידרה שם מתקיים במשך כל השבוע Miaoulia Festival לכבודו של של האדמיראל מיאוליס גיבור מלחמת העצמאות שהביס את הצי הטורקי. הפנינג של ארועים חגיגיים כמו ריקודי עם וקונצרטים בחוצות, מירוצי סירות,. שיאו של הפסטיבל במופע אורקולי מרהיב מעל שמי הנמל ובמהלכו "מכניעים" ומעלים באש לקול מצהלות הקהל, סירה גדולה שנבנתה במיוחד ומייצגת ספינת קרב טורקית. 

International Choral Festival of Preveza  פסטיבל המקהלות הבינלאומי של פרבזה הוא אחד מארועי המקהלות הגדולים והמפורסמים ביותר באירופה. חוויה תרבותית בינלאומית בהשתתפות מיטב המקהלות. הקונצרטים נערכים במיקומים מרהיבים של אזור פרבזה כמו מצודת הים ובאודיטוריום העתיק Nikopolis odeon. התכנית המלאה באתר הרשמי של הפסטיבל. מלונות הגעה ועוד ראו בעמוד העיר פרבזה

International Kalamata Dance Festival פסטיבל הריקוד הבינלאומי של קלמטה: פסטיבל ותיק ובעל מוניטין, מיגוון רחב של סגנונות מחול בהשתתפות אמנים מובילים מיוון והעולם. חגיגה גדולה של מוזיקה וריקודים לאורך 10 ימים בלב הפלופונז, אחד מהאזורים הנפלאים ביוון. חלק מהמופעים מתקיימים במצודה העתיקה מימי הביניים. עדכונים לגבי תכנית הפסטיבל השנה, יתפרסמו בהמשך באתר הפייסבוק של הפסטיבל.

אולימפוס פסטיבל  - Olympus Festival: מתקיים בכל שנה לאורך החודשים יולי ואוגוסט. זהו פסטיבל בינלאומי המציג ארועים איכותיים בנושאי מוזיקה, ריקוד ותיאטרון. הוא החל את דרכו בשנת 1972. המופעים מתקיימים במקומות יחודיים כמו התיאטרון העתיק של Dion או במצודה Platamon Castle, במשך השנים הופיעו בפסטיבל זמרים יוונים ידועי שם כמו: יורגו דלאראס, חאריס אלכסיו, מריה פרנדורי, ננה מוסחורי, מריו פרנגוליס ועוד. כדאי להתמקם בעיירה המקסימה ליטוחורו הנמצאת למרגלות הר האולימפוס. ארועי הפסטיבל לשנת 2023 יעודכנו בהמשך באתר הפסטיבל



.

.



 

 


Powered by Israel-Greece.com & Clickgo.co.il