אז איך הפך משה רבנו לנקניקיה?...
את הקרדיט למאכל "משה בתיבה" כנראה צריך לייחס לרות סירקיס שבאחד מספרי הבישול שלה כיתבה את המאכל האנגלי הזה ששמו באנגליה הוא חזיר בשמיכה בשם שמתאים לנו יותר בישראל, בתחלס, לא בטוח שזו בדיוק מחמאה למשה רבנו להיות נקניקיה, אבל.. שיהיה. כך או כך המאכל הזה של נקניקה בבצד עלים הוא מאכל שקיים בהרבה מדינות בעולם וגם ביוון שלנו והוא הולך ותופס תאוצה, היוונים מאד אוהבים מאכלי בשר מגולגים בתוך בצק, כמו הגירוס שלהם, גם המשה בתיבה היווני התיוון לחלוטין וניתן כיום למצוא אותו כמעט בכל מאפיה ביוון, עם זאת יש כמס סוגים של משה בתיבה ביוון, שאגב שמו היווני הוא פחות יצירתי משלנו "לוקניקופיתה" לוקניקו - נקניק | פיתה = מאפה.
ברוב רשתות המזון המהיר ויש הרבה כאלה ביוון וגם ברוב בתי המאפה מוכרים אתלוקניקופיתה רגיל, כלומר נקניקיה רגילה [ כן, כזו לא בריאה כמו שהילדים אוהבים ] אין ספק שהלוקניקו טעים מאד, אבל שהוא עשוי מנקניקיה רגילה שאתם יודעים ממה היא עשוייה [ או שעדיף שלא תדעו ] אז הערך התזונתי של המאכל הזה מאד ירוד, מה שכן במאפיות בוטיק ביוון וגם כאלה יש הרבה, משתמשים בנקניקיה בוטיק, כזו המיוצאת מבשר איכותי עם טיבול טוב וגם עישון קל, אז לוקניקופיתה מקבל טוויסט בעלילה והופך להיות מעדכן של ממש, אם זה עתה נחתתם באתונה ובא לכם על אחד כזה, שווה במיוחד שווה להגיע לחנות קטנה בשכונת Vari שבדרך בין נמל התעופה של אתונה לים ולעצור במקום שנקרא Dialimma Oligon Lepton שהתרגום של שם המקום הוא "הפסקה לזמן קצר" שם מוכרים את אחד לוקניקופיתה הטובים ביותר באתונה, אבל המקום נסגר אחה"צ כלומר רק אם יש לכם נחיתת בוקר באתונה : ) אבל כמוזן שזו רק דוגמא, תמצאו את ה לוקניקופיתה בכל עיר וכפר ביוון, שווה לטעום.
בכל מקרה צריך הרבה מזל עם הלוקנופיתה, כי אין לכם שמץ של מוזג איזו נקניקיה תהיה בתוך העטיפה, אבל בהחלט שווה לנסות, גם הנקניקיה הפחות "בריאה" עד כמה שנקניקיה בכלל יכולה להיות בריאה, טעימה מאד ברוב המקרים. לאחרונה היוונים גם משדרגים את לוקניקופיתה, יש כאלה שמוסיפים לו גם רוטב פיצה, או ביצה, או בייקון, או חרדל.. כמו הסביח אצלנו, המשה ביתבה היווני הפך להיות מאכל רחוב מגוון למדי : )
בתאבון.