חלק בלתי נפרד מכל טיול ליוון הוא האוכל היווני ותרבות הסעודה היוונית. עיקרו של המטבח היווני הוא שימוש בחומרי גלם טריים בלבד, פשוטים אך מצויינים. היוונים אוהבים לאכול וכל ארוחה ביוון היא חגיגה של שפע, ולצד כוסית ציפורו או אוזו, כל ארוחה היא חוויה שמחברת יותר מכל אל ההוויה המקומית, שהיא חלק בלתי נפרד מהקסם שכל כך בקלות נשבים בו כשמבקרים ביוון.
צוות ההדרכה של אתר איי יוון תכנן מסלול טיול בוטיק קולינארי ייחודי. טיול פרטי לקבוצות קטנות המשלב את הנופים המרהיבים של חבל אפירוס וחצי האי פיליון לצד חוויות קולינאריות ייחודיות. לצד המאכלים שכולם מכירים כמו סופלאקי, גירוס, צזיקי יש עוד כל כך הרבה מאכלים וסגנונות המייחדים כל איזור ואיזור ביוון. בטיול זה נחווה את יוון האמיתית ונכיר מאכלים מסורתיים, נפגוש מקומיים ונלמד מהם מושגים במטבח היווני וגם איך לבשל כמה מנות אופייניות. כל זאת בליווי תפאורה מרהיבה של נופים עותקי נשימה, כפרים ציוריים והכנסת האורחים היוונית במיטבה.
הטיול משובץ בהפתעות קטנות בהתאם לעונה: תהליך הכנת הציפורו, טעימות ליקר, טעימות נקניקים ועוד תוצרת מקומית עונתית.
אנו מציעים 2 מסלולים של 6 ימים, 5 לילות:
מסלול לנוחתים באתונה:
יום 1
יציאה מאתונה בבוקר לכוון צפון. תחנה ראשונה בעיירת החוף ליבנאטס לארוחת פתיחה של דגים ומטעמים מקומיים באחת הטברנות הטובות אל מול הים האגאי.
הגעה לחצי האי פיליון, אל הכפר מקריניצה, המכונה 'המרפסת של וולוס' לתצפית על מפרץ פגאסטיקוס. נמשיך לסיור נוסף בכפר הציורי פורטאריה ומשם להתמקמות במלון. לאחר מנוחה קלה נצא לארוחה בציפודראקי - כך נקרא מקום המגיש ציפורו לצד מנות קטנות ומגוונות - ובמקרה זה ציפוראדיקו פיליוני משובח. בהזדמנות זאת תקבלו הסבר על אופן הכנת הציפורו היווני.
יום 2
לאחר ארוחת הבוקר במלון נצא לטיול במזרח פיליון, בדרך נעצור בכפר מילייס, במאפייה עם לחם הזיתים הטוב ביותר בפיליון ונצטייד לדרך. נגיע אל חוף מילופוטאמוס שהוא החוף היפה ביותר בפיליון ונמצא במקום טוב ברשימת החופים היפים ביוון כולה. נרד אל החוף ושם, מול הטורקיז הלא נתפס של הים נחטוף מלחם הזיתים המשובח, בשלב זה אנחנו כבר אמורים להיות מחוברים לקצב היווני שמתענג על הרגעים הפשוטים וכמובן עם משהו טעים ליד. נמשיך לכפר צגראדה לבקר את עץ הדולב הגדול ביותר באירופה ושם נסעד בטברנה על טהרת המטבח הפיליוניסטי. נסו להשאיר מקום כי בערב מחכה לנו ערב ברביקיו בכפר.
יום 3
עוזבים את פיליון. בדרכנו החוצה לעבר חבל אפירוס, נעצור בוולוס כדי להצטייד בלוקומי הטוב ביותר
ביוון - גם אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים לוקומי, את זה אתם חייבים לנסות. בדרכנו לאיזור כפרי זגוריה נעצור לתצפית באתר מספר אחת של יוון, המנזרים התלויים במטאורה, נחשב לאתר פלא עולמי. למרגלות המנזרים נעצור לסעודת צהרים במטבח של ניקוס, שם נציץ למטבח להתרשמות מעבודת הבשלניות. נמשיך עד כפרי זגוריה להתמקמות במלון ומנוחה קלה וניפגש שוב בטברנה של הכפר לארוחה על טהרת המטבח הייחודי של צפון מערב יוון.
יום 4
ביום זה נכיר את מרכז זגוריה, נבקר ביער האבנים ובתצפיות המרהיבות על קניון ויקוס. נעצור לארוחת צהרים קלילה באחד הכפרים ונמשיך בסיור באיזור הנופים הכל-כך מיוחד, נבקר בגשרים העתיקים של קיפי אשר עוברים על נהר הוידומאטיס, הנהר הצלול ביותר באירופה. אחר הצהרים נגיע אל הכפר ויטצה לפעילות במסעדת 'קנלה קיי גריפאלו', שם נפגוש את ואסיליס השף של המסעדה המיוחדת המתמחה בפטריות. ואסיליס יכיר לנו את עולם הפטריות המרתק ונסיים
בארוחת ערב יוצאת דופן.
יום 5
לאחר ארוחת הבוקר ניכנס למטבח עם בשלנית מקומית להכנת מאפה מסורתי. נצא לסיור במערב זגוריה שיתחיל בתצפית מהכפר ויקוס, טבילה בגבי המים של רוגובו, אתנחתא לצד הוידומאטיס לפיקניק בליווי המאפה שאפינו בבוקר, עליה בכביש הנחש המתפתל אל הכפר פפיגו, ותצפית ממיקרו פפיגו, ונסיים בארוחת ערב מוקדמת בכפר פפיגו במשק אורגני, לאחר סיור היכרות עם הגינה האורגנית המספקת את התוצרת הטרייה לארוחה, וטעימת התוצרת המקומית שהמשפחה מכינה במקום.
יום 6
יוצאים את כפרי זגוריה חזרה לכוון אתונה, נעצור ביואנינה להצטייד בבקלוואה ובחלבה מתוצרת מקומית משובחת. נמשיך בנסיעה דרומה ונעצור בעיירת החוף אמפילוכיה, להפסקת צהרים על שפת המפרץ בטברנת דגים מצויינת. לקראת ההגעה לאתונה, נעצור לתצפית מהגשר על תעלת קורינתוס, מי שכבר פיתח רעב נוסף, פה יוכל להינות מסופלקי מצויין. הגעה לאתונה לקראת ערב - שם נסיים, איך לא, בארוחת סיכום, במסעדה משובחת על טהרת המטבח של האי כרתים. וניפרד עייפים אך שבעים ומאד מרוצים.
מסלול לנוחתים בסלוניקי:
יום 1
נצא מסלוניקי לכוון כפרי זגוריה. בדרך נבקר במפלי אדסה ולאחר מכן נמשיך עד לכפר הוולאכי מצובו לארוחה במסעדה ייחודית עם מנות האופייניות לחבל ארץ זה. נמשיך בביקור ביקב בוטיק מקומי לטעימות יין, ומבושמים נמשיך עד לכפרי זגוריה אל המלון שלנו להתמקמות ומנוחה, שלאחריה ניפגש בטברנה בכפר לארוחה על טהרת המטבח של צפון מערב יוון, מנות מעולות שתמיד טוב יותר ללוות עם כוסית ציפורו, גם השינה מתוקה יותר אחר כך.
יום 2
ביום זה נכיר את מרכז זגוריה, נבקר ביער האבנים ובתצפיות המרהיבות על קניון ויקוס. נעצור לארוחת צהרים קלילה באחד הכפרים ונמשיך בסיור באיזור הנופים הכל-כך מיוחד, נבקר בגשרים העתיקים של קיפי אשר עוברים על נהר הוידומאטיס, הנהר הצלול ביותר באירופה. אחר הצהרים נגיע אל הכפר ויטצה לפעילות במסעדת 'קנלה קיי גריפאלו', שם נפגוש את ואסיליס השף של המסעדה המיוחדת המתמחה בפטריות. ואסיליס יכיר לנו את עולם הפטריות המרתק ונסיים
בארוחת ערב יוצאת דופן.
יום 3
לאחר ארוחת הבוקר ניכנס למטבח עם בשלנית מקומית להכנת מאפה מסורתי. נצא לסיור במערב זגוריה שיתחיל בתצפית מהכפר ויקוס, טבילה בגבי המים של רוגובו, אתנחתא לצד הוידומאטיס לפיקניק בליווי המאפה שאפינו בבוקר, עליה בכביש הנחש המתפתל אל הכפר פפיגו, ותצפית ממיקרו פפיגו, ונסיים בארוחת ערב מוקדמת בכפר פפיגו במשק אורגני, לאחר סיור היכרות עם הגינה האורגנית המספקת את התוצרת הטרייה לארוחה, וטעימות מהתוצרת המקומית אותה המשפחה מייצרת במקום.
יום 4
נפרדים מכפרי זגוריה. נעצור ביואנינה כדי להצטייד בבקלוואה וחלבה משובחים המיוצרים במקום. ומצויידים נמשיך לחבל צומרקה שבדרום חבל אפירוס, איזור הררי דרמטי עם כפרים קטנים ואותנטים, איזור בתולי ומיוחד מאד, פה תפגשו את הכפריים, את הטבע העוצמתי ואת המטבח הייחודי. נבקר בכפרים סיראקו וקויאסה, באגיוס גיאורגיוס ובמנזר המיוחד הבנוי בסלע - קיפינה. נעצור לפיקניק בחייק הטבע עם גבינות, נקניקים, ירקות, זיתים יווניים ולחמים טרים.
נגיע למלון בכפר פרמנטה להתמקמות ומנוחה וניפגש בטברנה בכיכר הכפר לארוחה צומרקנית אמיתית הכוללת סיור במטבח, הזדמנות להכרת הבשלניות הותיקות.
יום 5
לאחר ארוחת הבוקר, ניכנס למטבח להכנת טירופיטה - טירופיטה הוא מאפה גבינה ובכל איזור ביוון מכינים אותו אחרת, את זה האהוב עלינו ביותר מכינים בכפר בפרמנטה. קוסטנטינה המתוקה תלמד אותנו איך להכין את הטירופיתה וכשיצא מהתנור נארוז אותו לדרך ונצא להמשך סיור בצומרקה. נבקר בגשר פלאקה, זהו גשר עתיק שקרס בעקבות הגשמים החזקים שפקדו את יוון בפברואר 2015, שם על שפת נהר הארכטוס נוכל להינות מהטירופיתה שאפינו.
נמשיך אל מסעדה מיוחדת מאד - 'אגנטה' - שם תכירו משפחה מקסימה ומכניסת אורחים שישמחו לארח אתכם ולספר מה בתפריט היום , שכן, כל יום מבשלים טרי טרי 2 או 3 מנות בלבד מהתוצרת הטריה שאספו בגינה באותו בוקר ובהתאם לציד של אותו יום. נחזור לפרמנטה בדרך טובלת בנופים, עדרי כבשים, משפחת חזירים ועוד למנוחה במלון ולארוחת ערב נצא לטברנה עם מנות על טהרת המטבח של דרום מחוז אפירוס.
יום 6
נפרדים מצומרקה בדרכנו חזרה לסלוניקי. נעצור לתצפית וביקור באחד המנזרים התלויים במטאורה, אתר הנחשב לפלא עולמי. למרגלות המנזרים נעצור לסעודת צהרים במטבח של ניקוס, שם נציץ למטבח להתרשמות מעבודת הבשלניות. בדרכנו משם לסלוניקי נעצור להצטייד ב'רבאני' - עוגת סולת הטעימה ביותר ביוון. ונסיים בארוחת סיכום בסלוניקי, בכיכר הססגונית ללדיקה, ארוחה על טהרת המטבח הייחודי של האי חיוס. ניפרד לעת ערב על בטן מלאה.
ראו את מילון המאכלים היווניים המלא! | ||||
בתאבון. | ||||
|