2% |
נפתח בתזכורת: יוון ברוב שיטחה היא הררית, זוכרים, היא, יחד עם שוויץ, הן המדינות האירופאיות הכי הרריות ולכן רכיבת אופניים ביוון צריכה לבוא עם ההבנה הזאת, שיש עליות, והרבה :-)
את האירופאים זה לא מרתיע, רוכבים אירופאים מגיעים ליוון עם אופניהם, חלקם אף יוצא מארצו למסע של אופניים באירופה, עם מינימום ציוד הכרחי, מתקדמים לאט לאט ומטיילים על הגלגלים הפרטיים שלהם. בהחלט חוויה.
אין בעיה לשלוח אופניים במטוס, בהתאם לתנאי האריזה הנדרשים על ידי חברת התעופה וגם באופן שיגן על הזוג שלכם וכרוך בתוספת מחיר עבור המטען החורג, בדרך כלל מדובר בסכום סביר בהחלט שלא עולה על 50 יורו לכוון.
אבל, אפשר לשכור אופניים ביוון כמובן, מדובר בסדר גודל של כ-15 יורו ליום - אל תתפסו אותנו במחיר כי לכל חברה המחירים שלה, אבל זה סדר הגודל.
וכיוון שרוב האיזורים הם הרריים, ביוון אפשר לשכור גם אופניים חשמליים. לא מדובר באופניים העירוניים שכמעט דורסים אתכם בתל אביב, אלא באופני שטח עם מנוע, כזה שאתם חייבים לפדל אבל בהחלט נותן רוח גבית בעליות הקשות. כלומר עבודת רגליים יש גם עם מנוע, אלא שהוא נותן עזרה שמאד נחוצה כשכבר ממש קשה לראות את הסוף של העליה.
רכיבה באיים
אם אנו מתייחסים לרכיבת שטח, צריך לעשות קצת מחקר לפני שאתם נוסעים לאי מסויים וחושבים לצאת לרכיבות שטח באי, לא כולם מתאימים. אם מדובר ברכיבת כביש, אין בעיה. אבל בהרבה איים קטנים, השבילים לא תמיד מתאימים לאופניים. באיים הגדולים תמיד ניתן למצוא מסלולי רכיבה כי יש יותר מגוון. חלק מהאיים שבדקנו ומצאנו נפלאים לרכיבת שטח הם: בראש הרשימה האיים הספוראדיים וללא ספק האי סקיאתוס מספק חווית רכיבה נהדרת, שכן לפחות חצי מהאי ללא כבישי אספלט, אלא רצף של שבילי עפר, מסלולי עפר עבירים, יערות וחופים מופלאים שבקצה מסלול רכיבה מהנה.
גם האי השכן סקופלוס הוא אחד היעדים האהובים לרוכבים ביוון, ובחורה (העיירה המרכזית) תמצאו גם את פנאיוטיס, עם חנות האופניים Skopelos Cycling, אצלו ניתן לשכור אופניים ולצאת בקבוצות מאורגנות לטיולי שטח באי הקסום. יש כמה מסלולי רכיבה והם בליווי מדריך מקומי, כולל רכיבת לילה - חוויה מופלאה! - או סתם לעבור להגיד שלום, למלא אוויר, לקבל חיוך.
באיים הקיקלאדיים, הרבה איים שכוללים מסלולי הליכה בשטח, כאמור, לא בהכרח מתאימים לאופניים. אלה שמצאנו מתאימים הם: האי מילוס - שמחצית ממנו אינו מיושב או סלול, ומציע הרבה דרכי גראבל שמובילים אל נופים מופלאים של הים האגאי, וגם בלי קשר הוא ללא ספק אחד האיים היפים ביוון.
באי אנדרוס יש הכי הרבה מסלולי הליכה באיים הקיקלאדיים, לא כל מסלול הליכה מתאים לרכיבה כמובן, אבל הוא אי גדול ולכן יש בהחלט מסלולי רכיבה מתאימים. צריכים רק לקחת בחשבון שבעונת הקיץ האי סובל מרוחות מאד חזקות מה שעוד יותר מקשה על הרכיבה, אז אולי לקיץ זאת לא הבחירה הכי נכונה כדי לרכב.
באי כרתים ההיצע הוא עצום ויש כל כך הרבה מסלולים נפלאים לרוכבים. כמה חברות על האי מציעות טיולי רכיבה, השכרת אופניים, מחנה אימונים, בייק-פקינג ועוד חוויות. Crete Cycling היא אחת החברות עם שלוחות ברחבי האי שמציעה את כל השירותים הללו.
עוד איים שיכולים לשלב גם רכיבה לצד הנופש: האי פארוס, אגיסטרי (קטן וקל ואופניים יכולים לשמש כלי התחבורה היחיד באי הזה למי שאוהב לרכב).
רכיבה ביבשת
פה אנו מגיעים כבר לגבהים חדשים... אמנם גם האיים הרריים, ובוודאי שכרתים מאד הררי, ועליה היא עליה.. אבל ביבשת איזורי הטיול הם הרריים וגבוהיים יותר. ואפשר לרכב בכל מקום ביוון כל עוד אתם בכושר. איפה אנחנו אוהבים?
מחוז אפירוס הוא אחד המחוזות עם הטבע הכי מרהיב, ורכיבה באפירוס זה עניין למורעלים - מורעלי טבע ומורעלי רכיבה שהעליות לא מרתיעות אותם. ולא להיבהל, לא כל המסלולים קשים כל כך, אבל כן יש הרבה עליות, חלקם יהיו על אספלט וחלקם במסלולים שמתאימים לאופניים. חברה, מקצוענים מחצי האי פיליון, מציעים מגוון סיורי רכיבה של יום בודד או של מספר ימים וכן השכרת ציוד ואופניים אלקטרוניים, לא רק בחצי האי פיליון אלא גם במחוז אפירוס. אם אתם קבוצה של כמה רוכבים, ניתן לפנות אלינו לארגון הטיול.
בצומרקה, על הר סטרוגולה אפשר לעשות טיול רכיבה מופלא, ההר הזה כל כך יפה ומלא בשבילים, הנופים הנשקפים ממנו עוצרי נשימה, והוא רק חלק קטן מאוצר הטבע המכונה צומרקה. ויש חברות באיזור שמציעות טיולי רכיבה והשכרת אופניים.
בזגוריה גם כן, הנופים מתרככים ומשתנים ביחס לצומרקה, העליות עדיין עליות, אך באופן כללי יותר מתונות. רכיבה בקניון ויקוס אינה אפשרית אבל בקניון האוס יש דרך עפר שמלווה את נהר האוס ונהדרת לרכיבה (לא ארוכה מאד - כ-3 קילומטר לכוון). גם בזגוריה שילוב של כביש ושטח הוא הכרחי (למעשה בכל מקום זה ככה), וגם פה תמצאו חברות שמשכירות אופניים וגם מוציאות טיולי רכיבה מודרכים.
בפלופונס זה כבר עולם ומלואו וצריך לבחור איזור, אלא אם אתם במסע ארוך ומתגלגל. במחוז ארקדיה, הלב של הפלופונס, ההרים מאד גבוהים ותלולים, אך יש שבילים שאפשר לרכב בהם באיזור קניון לוסיוס וגם על הר מנאלון. הר Menalon מלא בשבילי הליכה, לא כולם מתאימים גם לאופניים, ואם הגעתם לאיזור - בכל אחד מן המלונות בכפרי ההר, בדימיצאנה למשל או הכפרים השכנים, ניתן להשיג את מפת השבילים (היא לא בחינם).
גם באיזור מאני, באיזור לאונידיו, בקורינתיה ולמעשה הרשימה אין סופית, יש הרבה לאן לפדל. חברת GRcycling.com מציעה טיולים רכובים, השכרת ציוד, העברת ציוד ועוד ברחבי הפלופונס.
חצי האי פיליון אחד היעדים המופלאים, גם לרוכבים וכמובן שבאופן כללי. חצי האי מלא במסלולים, חלקם להולכי רגל בלבד וחלקם לרוכבים, גם פה חלק מהרכיבה תהיה על אספלט, אבל גם הרבה בשטח. העליות, כרגיל, קשוחות, אבל אופניים ממונעות עוזרות בהחלט. פיליון הוא היעד המגוון והנפלא ביותר ביוון, וגם לרוכבים. חברות מקומיות מצעות טיולי אופניים נפלאים בחצי האי ומספקות את האופניים ואת הציוד כמובן.
אנו בשיתוף עם חברה מקומית, מציעים טיולי אופניים לקבוצות קטנות לחמישה עד תשעה ימים, בחצי האי פיליון או במחוז אפירוס. לתכנון טיול רכיבת שטח (יהיה גם כביש כי אין ברירה), ובהתאמה אישית לפי גודל הקבוצה שלכם, העונה ודגשים נוספים, כולל הציוד והאופנים החשמליים,והעברות ציוד ולינה במלונות קטנים בדרך, השאירו לנו פניה מפורטת בתיבה מטה ואנו נדאג להצעה ולפרטים.
BikePacking ביוון
מי שרוכב מכיר את המושג, ולטובת מי שלא וסקרן נסביר בכמה מילים... בייקפקינג הוא פשוט טיול על אופניים עם לילה או כמה לילות בשטח, כלומר, אורזים את כל מה שצריכים למשך המסע על האופניים. זה אומר שצריך לארוז חכם וקומפקטי ולקחת רק את המינימום ההכרחי וזה כבר נושק לתורת המינימליזם שעל פיה ניתן לחיות חיים מלאים עם מינימום חומר.
החוויה של הבייקפרים מתחילה עם תכנון הטיול, עם תכנית האריזה ומציאת הפתרונות היצירתיים, איך לארוז הכי מצומצם שאפשר, מה נכנס בתוך מה, מה יוצא אתכם ומה נשאר בבית. רשימת ציוד טיפוסית תכלול: ערכת טיפול/תיקון לאופניים, שני בקבוקי מים, שק שינה קומפקטי, לעיתים אוהל קומפקטי, או ערסל קומפקטי (הבנתם את הרעיון... הכל קומפקטי ויש מלא ציוד שמוכרים בתחום זה שהוא מותאם וקטנטן ועושה את העבודה פלאים), ערכת בישול שכוללת גזיה ופינג'אן, קפה וכוס וכפית, תיק כלי רחצה שהכל בו בדיוק ולא מעבר, כלומר כל מה שצריך מועבר למיכלים קטנטנים, לא סוחבים בקבוק שמפו שלם למשל..., חומר נגד יתושים כמובן חובה, כי הלינה היא בשטח, חבל, פנס, סט בגדים אחד להחלפה, מגבת מיקרו... וכל רוכב עם המאסט שלו והתוספות שלו. כל אלה מתלבשים על האופניים עצמם בתיקים מיוחדים וכמו צב, הכל בא אתכם לכל מקום בו אתם מחנים ללילה.
לגבי חניית לילה - יש לזכור ש-Free Camping ביוון הוא אסור ואתם עשויים לקבל קנס כבד על זה, ובפרט על הדלקת אש בשטח - זוכרים את השריפות שיש ביוון כל קיץ? זאת הסיבה שקמפינג באתרים לא מורשים הוא אסור בתחליט האיסור. יחד עם זאת יש חופים ביוון שיש בהם Free Camping, הם עוברים מתחת לרדאר, והמקומיים כבר יודעים איפה כן אפשר ואיפה לא, אבל אין הרבה כאלה ולכן אנו ממליצים להתמקם באתרי קמפינג מסודרים, יש לא מעט כאלה ברחבי יוון, אנחנו אורחים פה ולכן עלינו לציית לחוקים של המקום ולא לעבור עליהם... שימרו על שמנו הטוב!
לאוהבי הג'אנר, יוון היא יעד מופלא לטייל בו כי היא אינסופית. לא פעם אנו נתקלים באירופאים שיצאו למשל מבריטניה, צרפת וכו' על אופניהם, עם כל הציוד הדרוש להם עליהם ורכבו לכל אורכה ורוחבה של אירופה והגיעו גם ליוון, כי יוון היא יעד שהאירופאים לא מוותרים עליו.
איך לנווט בטיול אופניים?
קיימות כיום לא מעט אפליקציות שנותנות מענה לרוכבי השטח, וכולן לוויניות, כלומר בשיטת gps ולכן עובדות גם אופליין off line, יחד עם זאת, אנו ממליצים תמיד להוריד את מפת גוגל של האיזור בו אתם מטיילים, לעבודה אופליין, זה נותן גיבוי נוסף.
כמה שמות של אפליקציות שמצאנו שימושיות לטיולי רכיבת השטח: Komoot - All Trails - Wikiloc וכאמור יש עשרות אחרות, ואם יש לכם ניסיון עם אפליקציה נוחה ושימושית ביוון, נשמח להוסיף אותה לרשימה.
.
לתכנון ותיאום טיול אופניים פרטי בחצי האי פיליון או במחוז אפירוס, לקבוצות קטנות, השאירו פניה מפורטת: